Знам’янський район
Актуально / Суспільство

«Душа моя – вишиванка»

«Душа моя – вишиванка»
«Душа моя – вишиванка» – під таким гаслом відбувся мистецький захід до Дня вишиванки у приміщенні районної державної адміністрації.
Свої роботи презентували майстрині Юлія Корнієнко, Раїса Айвазовська, Людмила Зінов’єва, Ярина Васалатій, Галина Бабієнко, Тетяна Зайченко, Валентина Москаленко.

«Душа моя – вишиванка»

Виставка робіт майстринь району вражала витонченістю і високим класом роботи. Яскраві квіткові і геометричні орнаменти, що несуть інформацію про світоустрій українців, виконані в традиційних кольорах з високою майстерністю. Також, були представленні старовинні рушники і сукні, виготовлені з льняного і конопляного полотна.

«Душа моя – вишиванка»

У заході взяла участь керівник апарату районної державної адміністрації О.Слюсаренко, яка відмітила, що у культурі кожного народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію.

– Вишиванка – яскравий приклад і підтвердження цьому, – додала Олена Олександрівна. – День вишиванки поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане сприяти єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Воно відзначається в третій четвер травня.

«Душа моя – вишиванка»

"ВК" у PDF