Знам’янський район
Актуально / Влада / Суспільство

Вшанування пам’яті жертв політичних репресій

Вшанування пам’яті жертв політичних репресій
15 травня, біля «Пам’ятного знаку жертвам голодоморів і політичних репресій в Україні», відбувся мітинг з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій.
Керівництво міста, представники духовенства і громадськості прийшли до пам’ятника, аби покласти квіти та віддати данину шани тим, хто боровся за свободу і незалежність України, мільйонам наших співвітчизників, які стали жертвами тоталітарного режиму. Присутні вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

До учасників мітингу звернувся міський голова Сергій Іванович Філіпенко.

Вшанування пам’яті жертв політичних репресій

У своєму виступі він зауважив, що в Україні репресії були спрямовані проти національної інтелігенції. Згодом під репресії потрапили представники органів влади, внутрішніх справ, військовослужбовці, керівники підприємств, установ та організацій, селяни різних прошарків – всі, у кому сталінський режим вбачав загрозу своєму існуванню. Розбудовуючи власну державу, ми маємо пам’ятати кожну історичну віху, сумну чи радісну, яка стала важливим кроком на шляху до незалежності. 12

Сергій Іванович у своїй промові також говорив і про сьогодення: «Революція Гідності дала нам надію на те, що вдасться порвати з радянським минулим і побудувати в Україні європейський дім. Ми сподівалися, що уроки історії допоможуть знайти шлях до порозуміння, спільно розбудовувати нашу країну, яка має розвиватися у мирний спосіб. Проте ніхто не знав, яку дорогу ціну ми заплатимо за наші сподівання, за мир і спокій на рідній землі. І ця нелегка боротьба ще триває».

"ВК" у PDF