---
Актуально / Суспільство

Кіровоградщина відправила в армію першу сотню призовників

Кіровоградщина відправила в армію першу сотню призовників
12 травня на території збірного пункту Кіровоградського обласного військкомату відбулась урочиста відправка призовників відновленого призову на строкову службу. Сьогодні їх 53 особи. Але відправка розпочалась іще напередодні. Наразі кількість призовників весняного призову з області сягає ста осіб.
Призовна кампанія в розпалі, розрахована вона на три місяці, розпочалась іще в березні і триватиме до кінця травня. За цей час до служби в армії мають стати 700 осіб від Кіровоградщини. Це мають бути молоді чоловіки віком від 20 до 27 років. 18-ти і 19-річних хлопців до служби в армії не призивають – наголосив військовий комісар Кіровоградського обласного військового комісаріату Ярослав Кучер. Також він підкреслив, що нинішні строковики до участі в антитерористичної операції не залучатимуться. Наразі їх поділено на три команди, які відправлять до навчальних центрів Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України. Тривалість служби для призовників залежить від здобутої ними освіти, хто має вищу – служитиме в армії рік, решта – 1,5 роки.

Кіровоградщина відправила в армію першу сотню призовників

Проводжати призовників прийшли їхні рідні, а також представники обласної влади. Заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Світлана Лобанова побажала призовникам легкої і достойної служби, яка має підкріпити славу їхніх старших побратимів і зміцнити імідж області. Також вона закликала хлопців не забувати рідних і близьких та віддано служити державі.

Кіровоградщина відправила в армію першу сотню призовників

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF