Світловодський район
Актуально / Суспільство

Пікет у центрі міста: «Наші дороги»

Пікет у центрі міста: «Наші дороги»
Десяток громадських активістів, стурбованих рухом великовантажних автомашин міськими дорогами, влаштували о 12:00 на центральній площі міста пікет. Метою заходу було привернення уваги громадськості до проблеми ремонту доріг. На погляд активістів, мешканці міста обурюються, а конкретної роботи щодо покращення ситуації не видно.
До учасників заходу вийшов міський голова Валентин Козярчук, секретар міської ради Юрій Сапянов, три заступники міського голови: Олена Балюк, Анна Нестеренко, Ірина Щербина, в.о. начальника УЖКГ Віктор Боровський, начальник поліції Андрій Гулий, до якого приєдналися чотири співробітника відділу, журналісти.

Пікет у центрі міста: «Наші дороги»

Не зважаючи на те, що у організаторів пікету була можливість до початку акції поспілкуватися з міським головою під час поїздки містом, яку він сам запропонував активістам з метою продемонструвати як без грошей з міського бюджету виконується ремонт доріг на трьох вулицях, запитань до нього було безліч: чому водії ігнорують дорожні знаки і їздять містом; чи будуть спеціалісти, які укладали асфальт в дощ і сніг працювати і надалі; чому працівники поліції не зупиняють водіїв-порушників; чи можуть активісти перекрити дамбу для проїзду вантажівок тощо. Отримавши відповідь поліцейських про неможливість цілодобово контролювати рух транспорту містом через невелику кількість співробітників, активісти назвали ситуацію "патовою".

Пікет у центрі міста: «Наші дороги»

Коментуючи захід нашому виданню, міський голова сказав: "Я дуже вдячний активістам за те, що піднімають питання. Але потрібно розуміти як вирішувати їх по суті а не просто волати: "Караул, все пропало!" Зупинити рух транспорту – це зупинити економіку. Я два дні був в Києві у Торгово-промисловій палаті. Серед учасників зібрання були посли різних країн, вони обговорювали як саме розвивати економіку України. Треба будувати дороги, торгувати, створювати додаткову вартість і покращувати життя людей. Я говорив організаторам пікету: пропонуйте рішення. Не почув жодної конструктивної пропозиції."

Пікет у центрі міста: «Наші дороги»

"ВК" у PDF