---
Актуально / Влада / Суспільство

В обласному кардіодиспансері уже провели 11 успішних операцій на відкритому серці

В обласному кардіодиспансері уже провели 11 успішних операцій на відкритому серці
Про це сьогодні, 18 квітня, під час апаратної наради, повідомив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.
- Хочу повідомити, що той проект, який ми запроваджували, створюючи в кардіодиспансері палату для операцій на відкритому серці – розпочав свою роботу, там уже проведено 11 успішних операцій. І це доказ того, що ми прийняли правильне рішення і фахівці, які працюють на Кіровоградщині, в змозі надавати кваліфіковану медичну допомогу високого рівня.

Разом з тим Сергій Кузьменко зауважив, що не всі в області добре знають про нові можливості лікування в кардіодиспансері. Саме тому цей напрям, як підкреслив голова ОДА, потребує посилення інформаційно-роз'яснювальної роботи. Він зауважив, що керівництво кардіодиспансеру в інформаційному плані співпрацює і з ЦРЛ, і з міськими поліклініками, але проведенням інформаційної кампанії має впритул зайнятися і профільний департамент охорони здоров'я облдержадміністрації.

Окреслив Сергій Кузьменко іще одне важливе завдання – надання безкоштовної медичної допомоги ургентним хворим. Голова облдержадміністрації наголошує, що на рівні області: а це і депутатський корпус, і департамент фінансів ОДА, має бути відпрацьована можливість надання безкоштовної медичної допомоги ургентним хворим, які потрапляють до обласного кардіодиспансеру.

"ВК" у PDF