Світловодський район
Актуально / Влада

Чи об’єднається місто з районом?

Чи об’єднається місто з районом?
Перші перемовини з приводу добровільного об’єднання громад відбулися у Світловодській районній державній адміністрації 5 квітня.
Інформаційним приводом для зібрання стало звернення міської ради до голів сільських рад з пропозицією об’єднатися в географічних межах міста, району і селища Власівка з центром у Світловодську.

До кабінету голови РДА Сергія Твердовського прийшов міський голова Валентин Козярчук, голова районної ради Роман Домбровський, голови сільських рад, депутати місцевих рад, члени відповідних робочих груп.

Чи об’єднається місто з районом?

Ініціатива міста викликала інтерес у села, але голови сільських рад, насамперед, хотіли почути відповідь на запитання: які преференції від Світловодська вони отримають? Що конкретно пропонує їм місто?

Зрозуміло, що на ці запитання відповіді ще не існує. План розвитку Світловодської об’єднаної громади належить розробити. Хто буде цим займатися — місто чи район? Було б добре планувати майбутнє громади спільними зусиллями, а не умовляти один одного піти назустріч. Добровільно.

"ВК" у PDF