---
Актуально / Влада

На підтримку профтехосвіти

На підтримку профтехосвіти
Верховна Рада мусить подолати вето Президента на Закон України «Про державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансування ПТУ. Такої думки дотримуються народні депутати групи «Воля народу».
За словами Володимира Литвина, питання фінансування професійно-технічної освіти має бути негайно винесене на розгляд Верховної Ради. Крім цього, парламент має прийняти закон про призупинення передачі ПТУ на баланс місцевих органів влади.

Питання подолання вето Президента щодо фінансування ПТУ розглядалося на засіданні бюджетного Комітету ВР, повідомляє народний депутат Ігор Молоток. «Сподіваюсь на те, що мої колеги розуміють серйозність ситуації, що склалася в системі професійно-технічної освіти. На утримання закладів ПТО та виплату заробітної плати педагогам потрібно щонайменше 6 млрд. гривень, а місцеві бюджети можуть виділити тільки 4 млрд. гривень», – зазначив він.

Як відомо, 4 лютого Верховна Рада підтримала часткове фінансування закладів ПТО з державного бюджету. Для цього планувалося спрямувати 1,7 млрд гривень. Відповідне рішення підтримало 297 депутатів. Наразі, щоб подолати вето Президента, закон повинен набрати більше 300 голосів.

За даними Міністерства освіти і науки України з початку 2016 року взагалі без фінансування виявилися 78 ПТУ в 33 містах 14 областей.

"ВК" у PDF