---
Актуально / Влада

Майже 50 млн гривень отримає з обласного бюджету медична галузь Кіровоградщини

Майже 50 млн гривень отримає з обласного бюджету медична галузь Кіровоградщини
Сьогоднішню апаратну нараду голова облдержадміністрації розпочав із коментарів рішень обласної ради, що відбулася на минулому тижні. Здебільшого мова йшла про прийняті фінансові рішення.
Спершу Сергій Кузьменко прокоментував зміни, внесені до обласної програми соціально-економічного розвитку на поточний рік, це і фінансування робіт з інвентаризації об’єктів незавершеного будівництва, і така важлива наразі фінансова допомога Збройним Силам України, зокрема в плані вирішення соціально-побутових проблем.

Що стосується обласного бюджету, Сергій Кузьменко зазначив, що рішенням обласної ради перерозподілено кошти субвенцій та вільних залишків, а це 134 млн. грн. З цих коштів майже 20 млн. грн., за словами голови ОДА, піде на придбання 30 шкільних автобусів, принцип їх розподілу відповідатиме пропозиціям територій і здійснюватиметься на умовах співфінансування. А от мультимедійні класи, на придбання яких виділено 6 млн. грн., розподілятимуться між територіями пропорційно без додаткових вимог.

Значна субвенція, як зауважив Сергій Кузьменко, виділена і на медичну галузь, майже 50 млн. грн. У цих коштах закладено закупівлю ліків для інсулінозалежних, для хворих на ниркову недостатність, які потребують гемодіалізу. Більше того, область виділила і фінансову допомогу людям з операціями на нирках, цій категорії хворим державне фінансування не передбачається, а їх лікування високовартісне. Сергій Кузьменко висловив сподівання, що влада на місцях знайде можливість також передбачити фінансову підтримку на лікування таких хворих.

32 млн. грн., за словами Сергія Кузьменка виділено на об’єкти соціальної сфери, що передбачає ремонт лікувальних закладів, шкіл, будинків-інтернатів тощо.

- Виділені суми – значні. Ми маємо, не гаючи часу, братися до роботи, найперше це стосується упорядкування проектно-кошторисної документації, приведення її до вимог 2016 року, - наголосив Сергій Кузьменко.

Окрім цього, голова ОДА загадав про затверджену депутатським корпусом обласну програму розвитку малого і середнього підприємництва: "Часто до обласної державної адміністрації звертаються громадяни, які бажають розвивати власну справу. Банківська сфера не завжди готова їх у цьому підтримувати. А от держава, в особі облдержадміністрації, таку готовність підтверджує на рівні регіональної програми".

У цьому контексті згадав Сергій Кузьменко про винесене на розгляд депутатів обласної ради питання про розробку Полохівського родовища літію. Розгляд цього питання під час сесії довів, що і громадськість та й представники обласної влади мало поінформовані про інвестора, який виявив намір розробляти це родовище. Тому подібний випадок створює прецедент, що вимагає наступних кроків – голова облдержадміністрації доручив департаменту інфраструктури та промисловості підготувати карту усіх родовищ Кіровоградщини, і у співпраці із регіональним відділенням торгово-промислової палати зайнятися її публічною презентацією, аби "громадськість знала і про можливості області, і про пропозиції від інвесторів".

"ВК" у PDF