---
Актуально / Влада

На Кіровоградщині з'явиться Обласний центр допомоги учасникам АТО та переселенцям

На Кіровоградщині з'явиться Обласний центр допомоги учасникам АТО та переселенцям
Обласні депутати - на сторожі інтересів громади Кіровоградщини. У цьому можна було переконатися в ході розгляду питань пленарного засідання четвертої сесії обласної ради. Депутати досить активно обговорили 36 питань порядку денного. Низку уточнень та зауважень було висловлено депутатами виступаючим, що інформували з питань порядку денного сесії.
Після розгляду звіту із оцінки результативності реалізації Стратегії - 2020 за 2015 рік та доповнення до програми економічного і соціального розвитку Кіровоградської області, депутати внесли відповідні зміни до обласного бюджету на 2016 рік.

З метою оперативного вирішення проблемних питань, порушених учасниками антитерористичної операції, членами їх сімей та членами сімей загиблих військовослужбовців, які брали участь у проведенні антитерористичної операції та внутрішньо переміщеними особами, депутати створили Обласний центр допомоги зазначеним громадянам.

На сесії було підтримано пропозиції КВП ”Дніпро-Кіровоград” щодо вирішення питань покращення фінансово-економічного стану підприємства.

Як і передбачалось, найбільше занепокоєння викликало питання про погодження обласною радою клопотання ТОВ “Українські рідкісні метали” надання спеціального дозволу на користування надрами Полохівського родовища літієвих руд, корисної копалини загальнодержавного значення, що розташоване біля с. Полохівка Маловисківського району Кіровоградської області. Олександр Чорноіваненко, голова обласної ради, надав можливість висловити думки з даного питання усім бажаючим. Депутати мали змогу поставити запитання представникам ТОВ “Українські рідкісні метали”, сільському голові та голові Маловисківської районної ради. Однак запропонований проект рішення не був підтриманий більшістю депутатського корпусу.

Відповідно до статті 51 Закону України “Про Національну поліцію” для забезпечення прозорого добору (конкурсу) та просування по службі поліцейських на підставі об’єктивного оцінювання професійного рівня та особистих якостей кожного поліцейського, відповідності їх посаді, визначення перспективи службового використання в органах поліції, обласна рада затвердила дві особи до складу поліцейської комісії Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області. Ними стали — Владов Іван Васильович та Приходько Олександр Вікторович.

Депутати обласної ради також внесли зміни до Плану роботи обласної ради на 2016 рік та підтримали кілька депутатських запитів.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF