---
Актуально / Влада

Підтримка аграрного сектору має здійснюватися у вигляді дотацій

Підтримка аграрного сектору має здійснюватися у вигляді дотацій
Уряд разом з депутатським корпусом та представниками агросектору мають розробити та прийняти механізм надання субсидій сільськогосподарським товаровиробникам.
На цьому наголошувалося під час наради з питань фермерства у Верховній Раді України 18 березня. У заході взяли участь народні депутати, представники Міністерства фінансів, керівники сільськогосподарських підприємств.

За словами народного депутата, члена групи «Воля народу» Сергія Мартиняка, підтримка аграрного сектору має здійснюватися у вигляді дотацій. «Виробник повинен чітко розуміти, яку фінансову допомогу він отримає від держави, реалізувавши продукцію та сплативши ПДВ, – вважає він. – Не важливо, як визначатиметься дотація – в залежності від кількості виробленої продукції чи від залучених гектарів землі».

На переконання Сергія Мартиняка, одним із найголовніших завдань на сьогоднішній день є забезпечення доступних кредитних коштів для аграрного сектору. «Кредити під 25% можуть собі дозволити лише великі промислові групи, а ніяк не середні чи дрібні підприємства, – зазначає він. – Тому держава повинна спрямувати максимальні зусилля на пошук шляхів покриття високих кредитних ставок для аграрного бізнесу».

Учасники наради також обговорили питання зменшення тонізації виплат заробітних плат в аграрному секторі.

«Сільськогосподарські виробники хочуть працювати прозоро і чесно, за чіткими правилами, і завдання влади – забезпечити ці «правила гри» на довготривалу перспективу».

"ВК" у PDF