---
Актуально / Влада

У четвер Верховна Рада розгляне перейменування Кіровограда

У четвер Верховна Рада розгляне перейменування Кіровограда
Верховна Рада України планує розглянути перейменування ряду населених пунктів в рамках декомунізації в четвер, 17 березня 2016 року.
Про це написала член парламентського комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Олена Бойко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Шановні колеги! За планом завтра на пленарному засіданні - розгляд питання про перейменування на виконання так званого закону про "декомунізацію", - зазначила парламентар.

Зокрема, вона поінформувала, що профільний комітет підтримав постанови щодо перейменування міст Дніпропетровська, Кіровограду, а також постанови №4084 "Про перейменування окремих населених пунктів", №4085 "Про перейменування окремих населених пунктів та районів", №4086 "Про перейменування окремих населених пунктів та районів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей" та №4087 "Про перейменування окремих населених пунктів та районів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя".

Нардеп підкреслила, що найбільш дискутивними є перейменування міст Дніпропетровська і Кіровограду.

"Особливо дискутивними є перейменування міста Дніпропетровська ("комітетське" рішення - на Дніпро, була ще одна пропозиція взагалі провести перейменування шляхом зміни етимології, тобто Дніпропетровськ перейменувати на Дніпропетровськ). І Кіровоград ("комітетське" рішення - Інгульськ, є ще постанова 4222 - на Кропивницький, як компромісний і неконфліктний варіант, та 4213 - на Свято-Єлисавет)", - зазначила Бойко.

"ВК" у PDF