Знам’янський район
Актуально / Суспільство

Декомунізація у с. Богданівка

Декомунізація у с. Богданівка
Процес декомунізації пройшов Україною і зачепив міста, селища і маленькі населені пункти, не оминув він і с. Богданівку.
Докладніше про це нашим журналістам розповів богданівський сільський голова Анатолій Іващук: «Після того, як був прийнятий відповідний закон про декомунізацію, ми розпочали цей процес у нашому селі. Розпорядженням сільського голови була створена комісія з питань перейменування вулиць, яка сформувала пропозиції щодо нових назв. Потім сільською радою були оголошені громадські обговорення, у ході яких громада висловлювала свою точку зору щодо запропонованих комісією варіантів. З деякими назвами погоджувались, а деякі замінювали варіантами, які йшли від членів територіальної громади. Більша частина громади погодила ті назви, які вже затвердженні відповідним рішенням. Щодо зміни документів на землю, будинки чи внесення змін у паспорти, то мешканцям не потрібно поспішати у відповідні установи, щоб це зробити.

Сільською радою були надіслані завірені копії рішення у всі інстанції, які пов’язані з нерухомим майном та ін. Громадяни зустрінуться з цими питаннями тільки у разі, якщо продаватимуть, купуватимуть чи переоформлятимуть нерухомість. Нові документи будуть видані вже за новою адресою. Єдине, що треба зробити мешканцям села, це змінити таблички на будівлях для того, щоб було видно, що вулиця Леніна вже стала вулицею Центральною. Та і у цьому питанні будемо намагатися допомогти громаді, спробуємо через сільську раду замовити виготовлення таких табличок за прийнятною ціною».

Відповідно до розпорядження сільського голови № 26 від 18 лютого 2016, тепер вулиці с. Богданівки мають наступні назви:

вул. 60 років Жовтня – Трояндова,
вул.Артема – Трудова, вулиця Гайдара від буд. № 1 до буд. №17- Гончарна (без зміни нумерації будівель),
вулиця Гайдара від буд. № 18 до буд. № 58 – Джерельна (без зміни нумерації будівель),
вул. Горького – Залізнична,
вул.Енгельса – Вишнева,
вул. К. Маркса – Козацька,
вул. Кірова – Лесі Українки,
вул. Леніна – Центральна,
вул. Радянська – Арсенальна,
вул. Радянської Армії – Садова,
вул. Фрунзе – Підлісна,
вул. Чапаєва – Степова.

"ВК" у PDF