Знам’янський район
Актуально / Суспільство

На Кіровоградщині стартує проект «Україна – земля героїв»

На Кіровоградщині стартує проект «Україна – земля героїв»
На Кіровоградщині, зокрема в Знам’янському районі, готується проект «Україна – земля героїв», в якому візьмуть участь 14 областей України.
Проект є туристично-краєзнавчою експедицією і має на меті: дослідити та вивчити інформацію про тих героїв, які проживали на території Знам’янщини, починаючи від гайдамацьких часів до сучасності.

Про реалізацію проекту розповідає отаман кіровоградського коша УДЮТ «Січ» Роман Бойко: «Ця ідея є спільною – моя і Наталії Салімової – голови ГО «Мобільна волонтерська група». Починаємо працювати першого квітня цього року і закінчуємо першого серпня. Наша ідея отримала попереднє погодження щодо фінансової підтримки у Міністерстві молоді та спорту. Суть проекту в тому, щоб показати громадськості тих невідомих їм людей, які боролися за незалежність України. Зокрема, ми плануємо відзняти відеоролик про Пилипа Хмару та Віктора Голого. Робитимемо це під час наукової експедиції. Крім того, ми хочемо знайти додаткову інформацію про інших людей, які проживали на території Знам’янського району та були вагомими фігурами у історії. Цей проект на Кіровоградщині – пілотний. Ми плануємо зробити його всеукраїнським. Вже маємо напрацювання, і запрошені з нашою ідеєю до Донецької області.

Результатом експедиції стануть відзняті відеоролики на 3-5 хвилин про наших героїв. Патріотичне виховання має впливати на свідомість молодого покоління не тільки тут і зараз, а й повинно мати перспективи. Ці ролики будуть у вільному доступі в Інтернеті. Нашою метою є відновлення історичної пам’яті шляхом проведення таких експедицій».

"ВК" у PDF