Олександрівський район
Актуально / Суспільство

Крізь пекло афганської війни

Крізь пекло афганської війни
Нелегкі випробування випали на долю воїнів-інтернаціоналістів. Пройшовши суворі будні Афганістану вони стали легендами героїчної і трагічної війни.
Бібліотечні заклади вшановують тих, кому випало щастя вижити і повернутись з далекого Афганістану, а також бережуть пам’ять про тих земляків, яких на батьківщину принесли на крилах чорні птахи смерті.

Розумівська сільська бібліотека провела годину пам’яті «Крізь пекло афганської війни», виставка-портрет полеглого воїна-інтернаціоналіста «Кожен день, кожен час пам’ятайте героїв, що стали зорею в чужому краю» нагадала смутком і болем про полеглого односельця, спонукала пом’янути його хвилиною мовчання.

Крізь пекло афганської війни

Захід відбувся в народному музеї села Розумівки біля експозиції слави «Афганістан болить в душі моїй». В ньому прийняли участь сільський голова, директор школи, краєзнавці, депутати, вчителі та учні місцевої школи. В сільській бібліотеці експонується виставка «Афганська війна очима сьогодення», де зібрано книги, документи, спогади, свідчення, фото. Квіти покладено до меморіальної дошки на школі, де навчався учасник афганської війни, який героїчно загинув на землі Афганістану.

Крізь пекло афганської війни

Учасникам під час хвилини співчуття та подяки батькам «Палить роками їм душу афганська гроза, син не вернувся додому» назвали імена батьків, які виростили вірного своїй батьківщині і присязі мужнього сина України.

"ВК" у PDF