Знам’янський район
Актуально / Суспільство

Скасували медогляд для водіїв?

Скасували медогляд для водіїв?
Нагадаємо, Державна регуляторна служба України прийняла рішення від 06.11.2015 №4 "Про необхідність усунення Міністерством охорони здоров’я України та Міністерством внутрішніх справ України порушень принципів державної регуляторної політики". Багато водіїв потрактували це рішення, як скасування обов’язкового медичного огляду.
У регіональному сервісному центрі розтлумачили рішення так:

"Рішення державного регулятора від шостого листопада 2015 року № 4 є, однак у ньому не йдеться про скасування медогляду для водіїв та кандидатів у водії – ця важлива процедура для осіб, які мають намір отримати водійські посвідчення або вже є водіями, була і залишається обов’язковою. Цим рішенням лише призупиняють дію двох пунктів спільного наказу МВС України та МОЗ від 31.01.2013 № 65/80, що регулює порядок проведення медоглядів кандидатів у водії та водіїв, і як повідомили у Державній Регуляторній службі України, тим самим скасували корупційну складову, через яку водіям потрібно було викласти чимало коштів за проходження медичного огляду чи отримання довідки у певному медичному закладі".

Відтепер будь-який медичний заклад за наявності необхідних фахівців: терапевта, невропатолога, отоларинголога, офтальмолога і хірурга, матиме право створювати медичні комісії для водіїв та кандидатів у водії і видавати їм відповідні довідки.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF