Актуально

США: відмова від президентства

США: відмова від президентства
Президент США Джо Байден повідомив, що не буде балотуватися на майбутніх виборах. Про це він написав в соц-мережі Х.
«Для мене було найбільшою честю в моєму житті бути вашим президентом. І хоча я мав намір домагатися переобрання, я вважаю, що це в інтересах моєї партії та країни, щоб я пішов у відставку та зосередився винятково на виконанні моїх обов’язків президента протягом решти мого терміну», — повідомив американський президент.

У зверненні до співпартійців Джо Байден запропонував висунути кандидатом на виборах віцепрезидентку Камалу Гарріс. Обрання Гарріс на посаду віцепрезидентки Джо Байден назвав «найкращим рішенням, яке він зробив»

Віцепрезидентка США Камала Гарріс помітно наростила свій загальний рейтинг довіри серед американців за ті кілька днів, що минули після оголошення Джо Байдена про самоусунення з передвиборчої боротьби. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного на замовлення ABC News.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп образливо відреагував на зняття з президентських виборів чинного президента. Він заявив, що Байден «не може» продовжувати роботу на посаді і ніколи «не був придатний до цього». Свою заяву Трамп опублікував у своїй соцмережі Truth Social після оголошення Байдена про вихід з перегонів.

"ВК" у PDF