Актуально

Зерновий коридор працює завдяки нашим військовим

Зерновий коридор працює завдяки нашим військовим
Експортування українського зерна та металопродукції морем продовжується, незважаючи на постійні обстріли з боку Росії. 
Із 8 серпня 91 судно вивезло 3,3 млн тонн продукції через порти Одеси та області. 116 суден зайшли до портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».

Про це повідомив в минулий четвер у твітері (Х) віце-прем'єр-міністр із відновлення — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

«Рух суден триває як у, так і з портів Великої Одеси. 6 суден із 231 тис. тонн сільськогосподарської продукції на борту вийшли з портів Великої Одеси та прямують у бік Босфору. 5 суден очікують входу до портів для завантаження. Рух українським коридором продовжувався, незважаючи на систематичні атаки Росії на портову інфраструктуру», — цітує Олександра Кубракова «Слово і діло».


Нагадаємо, за даними Продовольчої та аграрної програми ООН (FAO), до війни український аграрний сектор давав до 20% ВВП та понад 40% експортних доходів. У 2021 році лише експорт зернових приніс країні понад $12 млрд.

«Сили оборони роблять все можливе, щоб протистояти атакам країни-агресора на портову інфраструктуру. Світ вже зрозумів, що для країни-агресора не існує принципів міжнародного права і ми вдячні партнерам за підтримку засобами ППО», — коментує у фейсбуці Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

"ВК" у PDF