Актуально

Роботодавці шукають лікарів та робітників із власним інструментом

Роботодавці шукають лікарів та робітників із власним інструментом
Ринок праці в Україні відновився на 90% і восени кількість вакансій тільки зростатиме, вважають фахівці.
Найбільш сприятливі умови для пошуку роботи — традиційно у містах-мільйонниках. А також на заході країни, оскільки з початком повномасштабного вторгнення туди переїхала частина підприємств. Там кількість вакансій складає понад 150% від довоєнного. Проте найбільшу динаміку відновлення вакансій експерти з Work.ua спостерігають у прифронтових регіонах.

Як повідомляє УНН з посиланням на Державний центр занятості, переважна більшість тих, хто знаходиться в пошуках роботи — це жінки. 

«Якщо до початку війни у структурі безробітних жінки становили 56%, то сьогодні частка жінок зросла до 71%. Тому виникають певні труднощі з укомплектуванням вакансій за професіями, які є традиційно затребуваними серед чоловіків», — розповіли виданню у Центрі зайнятості.  


Менш дипломатичні експерти відверто визнають: у країні — дефіцит кваліфікованих кадрів. Зокрема, роботодавцям стало складніше знаходити медичних фахівців, лікарів, реабілітологів, маркетологів, бізнес-аналітиків. 

Шукають також кваліфікованих робітників з інструментом — швачок, електромонтерів, слюсарів, електрогазозварників; робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин — трактористів, токарів, фрезерувальників; працівників торгівлі та сфери послуг.

У цілому по країні на одне вільне робоче місце в середньому претендує 2 особи. Цього ж періоду рік тому — 12, на початок 2023 року — 9 осіб.

"ВК" у PDF