---
Суспільство

Маленька жінка з великим серцем

Маленька жінка з великим серцем
Дивлюсь на невисоку блондинку на височенних підборах, з модною зачіскою, яскравою помадою, у стильному костюмі і думаю: «Такий солідний ювілей?! Та ні, не може бути скільки років цій гарній, молодій, енергійній, рішучій, легкій на підйом, завжди готовій опановувати щось нове і цікаве жінці. Не може ! Але… є.
21 лютого — славний ювілей у Тамари Трохимівни Дзюби, заступника директора філії Товариства з обмеженою відповідальністю «Верес», депутата Кіровоградської обласної ради шостого скликання, депутата Онуфріївської районної ради сьомого скликання, депутата Павлиської селищної ради Онуфріївського району багатьох скликань, почесного громадянина селища Павлиша.

За свою роботу та громадську діяльність Тамара Трохимівна нагороджена «Знаком пошани» Міністерства аграрної політики України, почесними грамотами Кіровоградської обласної державної адміністрації та Кіровоградської обласної ради, відзнакою «За благодійність», медаллю «За оборону рідної держави», орденом «За вірність народу України».

Тамара — патріот своєї малої Батьківщини: народилася і все життя проживає у Павлиші. Із селища виїздила на тривалий час лише для здобуття вищої освіти. Любов до селища, до рідної землі, життєвий стержень заклали батьки і Павлиська середня школа та її директор — Василь Олександрович Сухомлинський. Дивовижно, але на обкладинках книг В.О.Сухомлинського «Серце віддаю дітям» та «Світ маленьких гуліверів» разом з великим учителем — маленька Тамара. Ювілярка згадує, як Василь Олександрович спонукав учнів писати твір «З чого починається Батьківщина». І це було неформальне відбування. Діти думали, що ж насправді найважливіше в житті, осмислювали, розмірковували. Це були безцінні уроки, які змушували працювати думку. Цікавими і пізнавальними були подорожі та екскурсії. Наприклад, до Білорусії. Вивчення природи, знайомство з людьми. Василь Олександрович особисто рекомендував книги, які необхідно прочитати. Але школярка Тамара і в цьому проявляла індивідуальність — читала вибірково, що цікавил , до чого душа лежала.

Взагалі, визначні риси ювілярки — послідовність і наполегливість. До прикладу, в Одеський інститут народного господарства вона вступала три роки поспіль. Студенткою стала тільки з третього разу. Здобула спеціальність бухгалтер-економіст.

Тамара Трохимівна справедливо вважає, що найкращий спеціаліст — той, хто пройшов усі сходинки професійного зростання. Вона сама починала з диспетчера РО «Сільгосптехніка». Далі — посада економіста. Швидко набувала професійного досвіду: старший економіст, головний економіст, заступник керуючого з економіки. У буремні 90-і зробила все можливе , щоб зберегти підприємство, і їй це вдалося. У 1998 році було створено ТОВ «Верес», а у Павлиші, у 1999 році – його найбільшу філію. Тамару Трохимівну призначено заступником директора, на цій посаді беззмінно працює і сьогодні.

На території Онуфріївщини філія ТОВ «Верес» є одним з найпотужніших сільськогосподарських підприємств, яке займається вирощуванням зернових та технічних культур. На підприємстві працюють 175 чоловік. В обробітку — 12 тис. гектарів землі, понад 2 тис. громадян довірили підприємству свої земельні паї.

За цими цифрами стоять конкретні люди, і усіх Тамара Трохимівна знає особисто , вміє вислухати , зрозуміти, допомогти. Щира вдячність цій Людині за фінансову допомогу в оснащенні Онуфріївської лікарні, оздоровленні дітей, у проведенні державних та професійних свят, за допомогу ветеранам і захисникам, що нині боронять нашу землю, у лікуванні людей. Вона допомогла і підтримала в біді не одну людину і не одну сім’ю.

Згадується випадок, коли Тамара Трохимівна прописала у себе вдома бездомного, що не мав навіть паспорта. Зібрала усі необхідні документи, домоглася виготовлення паспорта і, зрештою, бідний чоловік отримав прихисток у відповідному державному закладі.

Чисельна рідня і друзі теж впевнені , що у будь-яких життєвих перипетіях, можуть розраховувати на розуміння, підтримку і дієву допомогу. Бо Тамара — справжня, тепла і людяна. Життєве кредо — відповідальність починається з мене.
Улюблена пора року — весна, коли пробуджується все живе. Найбільша любов і насолода — квіти. Вони буяють яскравим розмаїттям скрізь: у будинку, на подвір’ї, на городі і, звичайно, на роботі (без якої ця жінка не мислить себе). У адмінбудинку ТОВ «Верес» — справжня оранжерея, що радує вічнозеленими пальмами , фікусами, квітучими орхідеями та ще безліччю квітів.

Шановна Тамаро Трохимівно! Нехай зерно добра, посіяне вами, множиться щедрою нивою! Нехай завжди радують вас квіти і люди. Миру, щастя і добра! Довгих і плідних років на благо рідного краю!
Маленька жінка з великим серцем
Маленька жінка з великим серцем
Маленька жінка з великим серцем
Маленька жінка з великим серцем
Маленька жінка з великим серцем
Маленька жінка з великим серцем
Маленька жінка з великим серцем
Маленька жінка з великим серцем

"ВК" у PDF