---
Суспільство

Секрети запікання у фользі

Секрети запікання у фользі
Харчова фольга — незамінний помічник для будь-якої господині. Запікати у ній можна будь-що: м'ясо, рибу, овочі та ін. При цьому страви виходять соковитими, смачними і корисними, а час приготування суттєво скорочується. Але для відмінного результату потрібно знати деякі важливі секрети, якими ми залюбки сьогодні поділимося.
Товщина має значення
Купуючи фольгу для запікання, зверніть увагу на її товщину. Вона повинна бути не менше 11 мкм. Саме така товщина є ідеальною для запікання у духовці. Фольга товщиною 14 мкм знадобиться для приготування страви на грилі. А от тоненьку фольгу товщиною 9 мкм краще використовувати для зберігання різних продуктів.

Блискуча чи матова сторона?
Напевне, ви звертали увагу на те, що алюмінієва фольга для випікання має дві сторони: блискучу і матову. При цьому блискуча сторона добре відбиває тепло і не прилипає до страви, а матова — навпаки, добре поглинає тепло. Тож, логічно загортати продукти для запікання матовою стороною ззовні. У цьому випадку ваша страва не прилипне до блискучої сторони фольги і приготується швидше.

Обираємо ідеальну температуру
Оптимальною температурою для запікання м’яса у фользі в духовці є 170°C, птиці — 160°C, риби — 145°C. Така температура гарантує відмінний результат.

Робимо рум’яну скоринку
Аби зробити страву більш апетитною, з гарненькою рум’яною скоринкою, треба просто обережно розгорнути фольгу за 5-10 хвилин до закінчення приготування.

Готуйте із задоволенням!

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF