---
Суспільство

Жителі Кіровоградщини зі своїх доходів спрямували на армію понад 82 млн гривень

Жителі Кіровоградщини зі своїх доходів спрямували на армію понад 82 млн гривень
Протягом січня-червня 2016 року з доходів мешканців Кіровоградської області до державного бюджету надійшло 82,4 млн. грн. військового збору.
Ця сума збільшилась на 16,5 млн. грн. порівняно з аналогічним періодом минулого року. Зокрема, за червень цього року надходження військового збору склали 16,6 млн. грн., що на 3,5 млн. грн. більше надходжень за червень 2015 року.

Фахівці органів ДФС в області переконані, що стабільне надходження збору свідчить про високу відповідальність і сумлінність платників податків Кіровоградщини, які зобов’язані перераховувати 1,5% від об’єкта оподаткування на реформування української армії.

Нагадаємо, платниками військового збору є фізичні особи - резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи - нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Військовий збір утримується з суми доходу, що є об’єктом оподаткування відповідно до статті 163 Податкового кодексу України, нарахованого (виплаченого, наданого) на користь платника податку протягом звітного податкового періоду.

"ВК" у PDF