---
Суспільство

Під час чергового засідання Громадської ради при ГУ ДФС підбито підсумки роботи за 2015 рік

Під час чергового засідання Громадської ради при ГУ ДФС підбито підсумки роботи за 2015 рік
Під час останнього у 2015 році засідання Громадської ради при ГУ ДФС у Кіровоградській області підведені підсумки роботи Головного управління в області за рік та намічено першочергові питання, які будуть розглянуто у наступному, 2016 році.
Під час засідання в.о. начальника Головного управління ДФС у Кіровоградській області Тетяна Гавренкова доповіла, що завдяки співпраці з платниками податків, громадськістю, органами державної влади та місцевого самоврядування у поточному році очікується мобілізувати до державного та місцевих бюджетів 3,6 млрд. гривень, що на 700 млн гривень більше ніж надійшло у 2014 році.

За рахунок внесених змін до Податкового та Бюджетного кодексів місцеві бюджети отримають 2,1млрд.грн. надходжень, що на 232млн.грн. більше ніж у минулому році.

Відмічено і позитивні результати роботи по надходженнях до державного бюджету. Державний бюджет поповниться 1,5млрд.грн. надходжень – що є найбільшим досягненням за останні роки. Це на третину або 500,0млн.грн. більше ніж у попередньому році.

Зазначені надходження вдалося забезпечити за рахунок добровільної сплати податків. При цьому, лише по податку на додану вартість переплата з початку року зменшилась у 5 разів.

„За рахунок введення системи електронного адміністрування ПДВ на 32,0відс. забезпечено зростання середньомісячних надходжень податку на додатку вартість, які становлять 50,6млн.грн., проти 38,3млн.грн. у І півріччі поточного року. При цьому, у грудні очікується забезпечити рекордні надходження з ПДВ у сумі 75,0млн.грн.”, - констатувала очільниця обласного апарату.

„Одним із позитивних моментів поточного року я вважаю значне скорочення бюджетної заборгованості з відшкодування податку на додану вартість. Так, лише на сьогоднішній день заборгованість скорочена вдвічі і складає 112,4млн.грн. При цьому у поточному році платниками заявлено до відшкодування майже 800млн.грн.”, - зазначила наприкінці свого виступу керівник апарату.

Наприкінці засідання, Тетяна Гавренкова привітала всіх присутніх з наступаючим Новим Роком. Також до привітальних слів із найкращими побажаннями приєднався голова Громадської ради при ГУ ДФС у Кіровоградській області Ігор Волков.

"ВК" у PDF