---
Влада / Суспільство

Аграрії області збирають ранні зернові

Аграрії області збирають ранні зернові
На Кіровоградщині розпочалася жнивна кампанія. Це повідомив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час щотижневої апаратної наради. Детальніше про хід збирання ранніх зернових на полях області поінформував директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Коренюк.
За інформацією посадовця, жнива розпочато в усіх районах області – збирають урожай озимого ячменю, гороху та озимого ріпаку. На сьогодні аграрії вже мають перший ужинок – 42 тисячі тонн зернових, зібрано майже 3% посіяних площ. Середня урожайність складає 33-34 тонни з гектара, що є хорошим показником.

– Це тільки початок. Розраховуємо на досить хороший урожай ранніх зернових, – підкреслив Сергій Коренюк. – З пізніми культурами у нас ситуація дещо складніша, проте, за даними наших спостережень і моніторингів, усі посіви перебувають у доброму стані.

Голова облдержадміністрації зазначив, що вже потрібно розпочинати роботу з Аграрним фондом, оскільки це – єдиний інструмент забезпечення сталої ціни на хліб протягом року.

– Ті закупівлі, які має зробити Аграрний фонд, треба контролювати. Завдання із забезпечення стратегічного запасу хліба на Кіровоградщині має бути виконаним, – наголосив Сергій Кузьменко.

"ВК" у PDF