Олександрівський район
Актуально / Влада

Ольга Борота підсумувала діяльність Олександрівської райдержадміністрації у 2016 році

Ольга Борота підсумувала діяльність Олександрівської райдержадміністрації у 2016 році
6 квітня у залі засідань райдержадміністрації, у присутності сільських та селищних голів, депутатів районної, сільських та селищних рад, представників галузей медицини, освіти та культури, ветеранських організацій району відбувся публічний звіт голови Олександрівської РДА Ольги Бороти про підсумки роботи райдержадміністрації за 2016 рік.
Ольга Борота підсумувала діяльність Олександрівської райдержадміністрації у 2016 році
Перед усе керівник району зазначила, що у 2016 році діяльність органів виконавчої влади була спрямована на закріплення позитивних тенденцій соціально-економічного розвитку, і, як результат, за підсумками комплексної оцінки соціально-економічного розвитку міст та районів Кіровоградської області, Олександрівський район увійшов до основної групи районів Кіровоградщини зі стабільною динамікою розвитку економіки.

Так, зокрема, в агропромисловому комплексі обсяг виробництва валової продукції сільськогосподарськими підприємствами збільшився на 112,9% до відповідного періоду 2015 року. Урожайність зернових та зернобобових культур склала 48,6 ц/га (ІІ місце в області). У районі функціонує 77 сільськогосподарських підприємств усіх форм власності, в яких працює близько 890 осіб, та більше 400 громадян-одноосібників. Середня заробітна плата на сільськогосподарських підприємствах району склала 5204,0 грн. (І місце в області).

У промисловлому комплексі району стабільно працюють ТОВ «Оміс» (меблі), філія Олександрівський райавтодор ДП Кіровоградський облавтодор (асфальтобетон), державне підприємство «Олександрівське лісове господарство» (деревина). А відновлення діяльності ПАТ «2-й ім. Петровського цукровий завод» дало збільшення у 2,9 разів обсягу виробленої промислової продукції та забезпечило зайнятістю близько 290 осіб.

У галузі житлово-комунального господарства, за рахунок коштів місцевих бюджетів та позабюджетних джерел, було здійснено ремонти покрівель житлових будинків на суму більше 0,4 млн. грн., відновлення мереж зовнішнього освітлення на суму 0,3 млн. грн., що дозволило майже на третину збільшити протяжність освітлення вулично-шляхової мережі, проведені капітальні і поточні ремонти вулично-шляхової мережі на суму близько 6,2 млн.грн., реалізовано проект «Реконструкція системи каналізації смт Олександрівка» (вартість робіт близько 0,4 млн. грн).

Мало позитивну динаміку залучення інвестицій в реальний сектор економіки — обсяг капітальних інвестицій становив 225,0 млн. грн. (в 2,6 рази більше ніж у 2015 році).

У сфері економіки, фінансів та виконання бюджетів Ольга Борота зазначила наступне: надходження податкових та неподаткових платежів до загального та спеціального фондів місцевих бюджетів району склали 83,9 млн. грн. (128% до плану на 2016 рік). До загального фонду місцевих бюджетів надійшло доходів у сумі 80,36 млн. грн. (129,2% до запланованих місцевими радами показників на 2016 рік). Районний бюджет за доходами виконано на 124,6%.

За звітними даними, за 2016 рік зі зведеного бюджету району проведено видатків у сумі 247,40 млн. грн., з них загального фонду 229,26 млн. грн. (98,1%), видатки спеціального фонду — 18,13 млн. грн. (96,7%). За рахунок цих коштів забезпечено функціонування 137 бюджетних установ, у яких зайнято понад 1,8 тис. осіб.

В освітній галузі у 2016 році відбулась реорганізація загальноосвітніх навчальних закладів, у результаті якої утворилось 5 навчально-виховних об’єднань, де наразі навчається 2723 учні (на 56 учнів більше, ніж у 2015-2016 н.р.). Учнів усіх загальноосвітніх шкіл забезпечено гарячим харчуванням. Учні 1-4 класів харчуються за кошти районного бюджету.

Для зменшення споживання природного газу в 2016 році у галузі освіти реалізовано 5 проектів.

Чимало в районі, за словами Ольги Бороти, було зроблено завдяки співпраці з народним депутатом України Олесем Довгим — зокрема, придбано необхідне обладнання для закладів освіти та культури, зроблено ремонт покрівлі Будинку культури, відремонтовано покрівлю Несватківського НВК, на що, завдяки сприянню Олеся Довгого, були залучені державні кошти.

У галузі охорони здоров’я доповідач відзначила наступне: у 2016 році покращилась кадрова ситуація в ЦРЛ Олександрівського району — розпочали роботу троє лікарів та зараховані шестеро лікарів-інтернів, які після закінчення інтернатури будуть працевлаштовані в цьому медичному закладі. За рахунок коштів Олександрівської селищної ради придбано квартиру для лікаря-анестезіолога. В інфекційному відділенні обладнана окрема ізольована палата для туберкульозних хворих. У клініко-діагностичній лабораторії ЦРЛ обладнано кабінет для проведення досліджень з виявлення особливо небезпечних інфекцій. Проведено реконструкцію приміщення оперблоку. Закуплено медичного обладнання на суму 0,6 млн. грн. (з них 0,02 млн. грн. з державного бюджету, 0,4 млн. грн. з місцевого бюджету).

Середньомісячна заробітна плата найманих працівників у січні-грудні 2016 року склала 4493 грн. До початку 2016 року (3277 грн.) розмір середньомісячної заробітної плати збільшився на 1216 грн., або на 37,1%, і перевищив розмір прожиткового мінімуму для працездатної особи (1600 грн.) майже в 3 рази. У відсотках до середнього рівня по області (3974 грн.) розмір заробітної плати склав 113,1%. Заборгованість з виплати заробітної плати в районі відсутня.

З повним текстом звіту Ольги Бороти можна ознайомитися на сайті Олександрівської РДА — olexrda.kr-admin.gov.ua

"ВК" у PDF