Олександрівський район
Суспільство

Чи переможе Цвітне?

Чи переможе Цвітне?
Село Цвітне Олександрівської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області брало участь у проєкті команди Made in Ukraine
«Найгарніше українське село». За результатами онлайн-голосування, яке тривало з 25 вересня до 25 жовтня включно, воно стало другим. Утім з 1 по 15 листопада працює журі конкурсу, і цвітяни не втрачають надії стати переможцями.
Цвітне отримало 11007 голосів, програвши селу Старий Кривин Хмельницької області майже пів тисячі голосів. Село Пасічне Івано-Франківської області, яке стало третім, набрало 4724 голоси.

Ініціативна група з Олександрівщини звернулася до організаторів із заявою про те, що у суперників вбачається накрутка голосів, тоді як за Цвітне голосували лише органічні користувачі. Тож жителі села і їхні прихильники сподіваються, що журі проаналізує спосіб голосування й ухвалить рішення на їхню користь. Утім, готові й до ІІ місця, адже єдність такої кількості людей, вартує набагато більше, ніж приз у 100 тисяч гривень на розвиток громади.

Нагадаємо, в конкурсі брали участь 203 населені пункти з 24-х областей, з них п’ять сіл з Кіровоградської області. За Велику Северинку Кропивницького району проголосували 347 вболівальників, Андріївку Новоукраїнського району — 116, Розумівку Кропивницького району — 86, Іванівку Кропивницького району — 24.

"ВК" у PDF