---
Суспільство

Коронавірус

Коронавірус
Про коронавірус у світі, в Україні, на Кіровоградщині.
У світі

Куба розпочала вакцинацію проти COVID дітей віком від двох років
Щеплення дітей від коронавірусу на Кубі проводять місцевим препаратом Soberana 02, який на сьогодні не визнаний Всесвітньою організацією охорони здоров'я, повідомляє AFP.

Завершивши клінічні випробування своїх вакцин Abdala і Soberana серед неповнолітніх, Куба в п'ятницю, 3 вересня, розпочала кампанію вакцинації серед дітей, яким виповнилося 12 років і старше. А в понеділок у країні стартувала вакцинація вікової групи від 2 до 11 років.

В Україні

Слід очікувати локдауну?
За інформацією каналу Коронавірус_інфо, головний санлікар прогнозує локдаун не раніше листопада.

«Найближчим часом Україна вийде із «зеленої» зони. Ми будемо вимушені запровадити «жовту», де будуть більш жорсткі обмеження щодо відвідування масових заходів або спортзалів», — наголосив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Наразі в переважній кількості областей України погіршується ситуація із захворюваністю на COVID-19, але поки немає чіткої дати локдауну.
За словами головного санітарного лікаря, уникнути локдауну не вдасться, «якщо ми говоритимемо про «червоний» рівень епідемічної небезпеки, то він буде не раніше листопада».

На Кіровоградщині

В обласному центрі можна пройти ПЛР-тестування на COVID-19 за зниженою ціною.
Особи, які від’їжджають за кордон або до тимчасово окупованих територій країни чи повертаються до України, тепер мають можливість пройти ПЛР-тестування за зниженою ціною, повідомляє «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Вартість ПЛР-тестування становить 617, 40 грн. Раніше його ціна складала 780,60 грн.

Біоматеріал (назофарингеальний мазок) відбирають для дослідження у м.Кропивницький за адресою вул.Пушкіна, 40/9 у будні — з 8:00 до 11:00, у вихідні та святкові дні — з 08:00 до 10:00. Телефони: (0522) 33-33-15, 33-12-97, 37-32-51. Результати дослідження можна отримати в день проведення тестування.

Для від’їжджаючих за кордон або тимчасово окупованих територій країни результат дослідження видається двома мовами: українською та англійською, містить QR-код. Для підготовки результату дослідження англійською мовою при собі необхідно мати копію закордонного паспорта.

"ВК" у PDF