Олександрівський район
Суспільство

Відзначили Всесвітній день поезії

Відзначили Всесвітній день поезії
19 березня в комунальній установі «Олександрівський краєзнавчий музей» Олександрівської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області провели засідання «Літературної вітальні», присвячене Всесвітньому дню поезії.
На нього прийшли місцеві поети і поціновувачі поезії. Вступним словом зустріч відкрив т.в.о. директора музею Василь Білошапка. Гостей «Літературної вітальні» із Всесвітнім днем поезії привітала начальниця відділу культури та туризму Олександрівської селищної ради Людмила Гунько.

Присутні на заході вшанували хвилиною мовчання письменників-земляків, які відійшли у вічність: Лідію Доценко, Світлану Тимко, Миколу Коломійця, Василя Мошуренка.

Свої нові твори на засіданні прочитали Наталья Купчинська, Валентина Чернобай, Оксана Шпирко. Дебютними на літературному зібранні стали виступи Надії Поцелуйко з Олександрівки, а також Тетяни Галушки і Сніжани Парієнко із села Підлісного (на фото).

Символічно, що засідання «Літературної вітальні» за участю членів літературно-мистецького об’єднання «Крила» проводилось у день народження української поетеси Ліни Костенко т а к ласика у країнської літератури Максима Рильського. До речі, їхні вірші теж звучали на засіданні.

Учасники зібрання оглянули виставку книг олександрівських поетів «Поезія — це завжди неповторність», підготовлену музеєм.

Василь Білошапка

"ВК" у PDF