---
Суспільство

У Знам’янці відбулася «Школа дівчат-лідерок»

У Знам’янці відбулася «Школа дівчат-лідерок»
Лідерами не народжуються — лідерами стають завдяки довгій та кропіткій роботі над собою. У листопаді в приміщенні Знам’янської міської ради відбулася «Школа дівчат-лідерок», організаторкою якої стала знам’янчанка Олександра Гвоздик.
«Зараз ми стоїмо на порозі нової моделі управління нашою державою, ці процеси вже запущені і набирають обертів, і саме від кожної з нас, від нашої активності залежить, чи буде позитивним результат цих змін», — так розпочала Олександра свій виступ і розповіла, що в цьому році вона стала учасницею двох проектів для дівчат-лідерок з усієї країни: «Жіночої школа лідерства» від Українського Жіночого фонду та Міжнародного дня дівчат у Верховній Раді України, де учасниць не тільки навчали лідерству, а й вони мали можливість спілкуватися та переймати досвід у цікавих та впливових людей.

Участь у заході, який організувала Олександра Гвоздик, взяли близько 20 дівчат-лідерок як з міста Знам’янки, так і зі Знам’янського району. З ними ділилися власним досвідом начальниця відділу забезпечення діяльності міської ради Наталія Біліченко; начальниця відділу молоді, спорту та охорони здоров’я Руслана Ладожинська; начальниця Знам’янського МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Кіровоградській області Марина Марула, головна редакторка інтернет-видання «Komora.info» Оксана Войчишина. Дівчата-лідерки у невимушеній розмові спілкувалися із запрошеними і отримували вичерпні відповіді на свої запитання.

У другій половині заходу усі присутні прослухали цікаві мінілекції запрошених спікерів на теми: «Стереотипи» — організаторки заходу Олександри Гвоздик, «Позитивний імідж» — громадської діячки, колишньої голови Знам’янського міського відокремленого підрозділу Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Фундація регіональних ініціатив» (ВП «ВМГО» «ФРІ») Крістіни Зайченко; «Лідерство» — членкині Знам’янського міського ВП «ВМГО» «ФРІ» Анастасії Домбровської.

Під час практичної частини дівчата «приміряли» на себе ролі посадовиці, підприємиці, громадської активістки і розповідали не тільки про свої погляди на ці ролі, а й про конкретні дії відповідно до умовно займаної посади. На завершення Школи відбулася рольова гра «Лідером може бути кожен».

Станіслав Фадєєв

"ВК" у PDF