Олександрівський район
Суспільство

Відкриття виставки робіт майстрині-лялькарки Ольги Чумаченко

Відкриття виставки робіт майстрині-лялькарки Ольги Чумаченко
1 червня у районному краєзнавчому музеї відкрито виставку робіт майстрині-лялькарки Ольги Чумаченко. Вона родом з села Стара Осота Олександрівського району. Хоча пані Оля з дитинства займається в’язанням, про ляльки навіть і не думала, допоки сусідка не принесла до її оселі зразок(кольорову ляльку)- з того дня все і розпочалося. На сьогодні Ольга Михайлівна створила вже більше 100 ляльок кожній дала ім’я, бо вони мають свій характер і власну вдачу.
Щоразу, коли майстриня починає працювати, її руки самі, ніби, вирішують якою має бути саме цей виріб. Так і з’являються ці милі дивні казкові створіння.

Спеціально підібрані нитки майстриня обирає за власним смаком та душевним настроєм. ЇЇ в’язані роботи вражають різнобарв’ям та яскравістю, любов’ю та теплотою своїх посмішок. Майстриня використовує в основному для створення своїх ляльок три або навіть більше кольорів. Всі елементи одягу, прикрас, зачісок також доводиться в’язати крючком. Вони, як втілення дитячих мрій та розрада для дорослих поціновувачів таланту майстрині і радість для малечі. У її колекції веселі мультяшні герої: міньйони і смішарики, губка Боб, кумедна свинка Пепа, собачка Дружок та сімейство Кіті, а ще українці Галинка та Іванко, клоуни Сеня та Жужа,, веселі Гришко та Тетянка, Червона шапочка і дівчинка Варя, казковий сніговик та багато ін. ляльок. Вироби Ольги Михайлівни знайшли домівку не лише у різних містах України, живуть вони у Німеччині та Росії. Вона, неначе добрий чарівник навчилася оживляти казкових героїв і давати друге життя лялькам.

У пані Ольги багато різних захоплень- її подвір’я справжній зелений, духмяний квітковий оазис, де все буяє, як тільки-но зійде сніг і так до самої пізньої осені. Вона любить вишивати рушники, сорочки, серветки, в’язати крючком та спицями, виготовляти роботи з елементами декупажу. А надихає Олю Михайлівну на творчі пошуки її родина: чоловік Валерій, сини Сергій та Ігор та невісточка Оленка.

У цей день до музею завітали колеги з гуртка «Калина», подруги та рідні, щоб привітати майстриню з відкриттям першої персональної виставки. Директор музею Оксана Лутай розповіла присутнім про авторку та подякувала за можливість відкрити для жителів Знам’янщини ще одну талановиту особистість.

Тож запрошуємо вас до нашого музею, який знаходиться за адресою: м.Знам’янка вул.Трудова,1 відвідати виставку.
Відкриття виставки робіт майстрині-лялькарки Ольги Чумаченко
Відкриття виставки робіт майстрині-лялькарки Ольги Чумаченко
Відкриття виставки робіт майстрині-лялькарки Ольги Чумаченко

"ВК" у PDF