Онуфріївський район
Суспільство

Святкували на Інгульці та на Інгулі

Святкували на Інгульці та на Інгулі
Свято селища Єлизаветградка (фото 2, 5), схоже, стало традиційним. Другий рік поспіль для місцевих жителів влаштовують це чудове дійство.
Цього року добре постарались місцеві орендарі земельних паїв, директор Цибулівського хлібоприймального підприємства Володимир Савченко, єлизаветградківські підприємці, селищна рада на чолі з Юрієм Голубом. Було і для душі, і для тіла. Зранку встановили надувну гірку, батути. Приготували різноманітні страви. Добре пахтіло смаженою рибою, шашликами, кашею… А короваї-красені доставили аж з Олександрії, від фірми «Слов’яночка».

У селищі не повірили прогнозу погоди і планували святкувати у парку біля міського Будинку культури. Та прогноз виявився правильним, і в середині дня полив дощ. Тож свято проводили у приміщенні Будинку культури.

На сцені концертної зали юрмилися аматори сцени, а перший ряд зайняли організатори свята і поважні гості. З Днем селища єлизаветградківців привітали селищний голова Юрій Голуб, голова Олександрівської районної ради Григорій Гончаренко, помічник-консультант народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко, голови фермерських господарств Станіслав Бакаляр та Олександр Пісний. Фермери вручили пайовикам і своїм кращим працівникам грамоти і цінні подарунки. Від народного депутата України Олеся Довгого подарунок чекав найстарішу жительку селища Марію Хлівицьку, яка розміняла сотий десяток.

Порадували святковим концертом і єлизаветградківські учасники художньої самодіяльності. Гучними оплесками нагородили жителі селища і вокалістів, і співаків, і музикантів.

А після концерту були танці, розіграш безпрограшної лотереї і, звичайно, смакування чудових страв місцевих кухарів.
Старовинне село Родниківка цього року ювіляр (фото 1, 3, 4). 265 років тому неподалік витоків Інгулу і українського хутора Могильова розмістили 11-ту роту війська Нової Сербії. Нове поселення назвали Сентовим, бо більшість вояків переселились з однойменного міста на Балканах. А Родниківкою село стало після Другої світової війни, коли викорінювали іншомовні назви. Щоправда, тоді українському степовому селу дали не українську, а російськомовну назву…

Про ці та інші сторінки історії Родниківки на початку Дня села розповів сільський голова Олександр Назаренко. Крім нього родниківців щиро вітали голова Олександрівської районної ради Григорій Гончаренко, помічник-консультант народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко, начальник відділу культури райдержадміністрації Антоніна Штим (її коріння походить з цього села та й, власне, вона виросла тут у своїх дідусів та бабусь), голова сільської ради ветеранської організації Галина Чайка.

Народний депутат України Олесь Довгий підготував родниківцям пам’ятні подарунки у кількох номінаціях. Їх у День села отримали найстаріша жителька Родниківки Юхимина Заводій, 1924 року народження, наймолодший мешканець Антон Белін, який народився у липні нинішнього року, сімейне подружжя Андрія і Валентини Шкарадюків, яке не так давно відзначило діамантове весілля — 60-річчя подружнього життя, найбагатша на дітей мама Тетяна Бернацька, яка пишається своїми сімома дітьми, чотирнадцятьма онуками і сімома правнуками, господарі найгарнішої та найохайнішої оселі Андрій та Ольга Шаманські.

У фойє Будинку культури можна було помилуватись чудовими роботами місцевих майстрів декоративно-ужиткового мистецтва. Усіх їх спеціальними дипломами відзначила сільська рада. До речі, у фойє експонувалась ще і виставка дарів родючих родниківських городів, підготовлена школярами села на Інгулі.

Святковим концертом жителів Родниківки порадували не тільки місцеві народні таланти, а й гості з Голиківського сільського, Олександрівських районного та міського Будинків культури, Любомирського сільського клубу. Гостей виконком сільської ради відзначив подяками.

Після концерту організатори свята (сільська рада та відділок сільгосппідприємства «ТОВ Агроконаткт-Н» на чолі з керуючим Андрієм Заліським) частували селян рибною юшкою, пловом та кулешем. Планували на вулиці ще й спортивні змагання влаштувати, але перешкодила злива. Та й без цього перший в історії Родниківки День села вийшов на славу! Родниківці вирішили, що знову зберуться на святкування вже через п’ять років — на 270-річний ювілей.
Святкували на Інгульці та на Інгулі
Святкували на Інгульці та на Інгулі
Святкували на Інгульці та на Інгулі
Святкували на Інгульці та на Інгулі
Святкували на Інгульці та на Інгулі
Святкували на Інгульці та на Інгулі
Святкували на Інгульці та на Інгулі
Святкували на Інгульці та на Інгулі
Святкували на Інгульці та на Інгулі
Святкували на Інгульці та на Інгулі
Святкували на Інгульці та на Інгулі

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF