Знам’янський район
Інтерв’ю

Привітайте маму зі святом

Привітайте маму зі святом
Любов матері... Що може бути сокровенніше? Жінка-мати – лаконічно, але водночас так багато... У нас підсвідомо живе довіра до неї, ми знаємо, що мати не відвернеться від своєї дитини, її любов сильніша за буденні образи. Ніхто так, як вона, не здатен відчути і зрозуміти зранену душу. Її серце щемить, коли дитині погано, вона співпереживає з нею, уміє поспівчувати.
У травні, коли природа-Мати пишно одягає свою доню Землю у весняні квіти та зелень, щоби та дарувала людям життя, ми висловлюємо подяку материнській самопожертві і відзначаємо День Матері. Це свято відзначається у другу неділю травня, бо це місяць Пречистої Діви Марії, яка благословила у хресну путь свого єдиного сина – Спасителя людства. До Матері Божої звертаються християни, прохаючи заступництва і допомоги.

Вперше організувала День Матері американка із Філадельфії Анна Джарвіч у 1910 році. Після Першої світової війни це свято почали відзначати у Швеції, Норвегії, Данії, Німеччині, Чехословаччині. Серед української громади День Матері вперше влаштував Союз українок Канади в 1928 році. Наступного року свято відзначалося вже й у Львові. Ініціатором урочистостей була редактор тижневика «Жіноча доля» Олена Кисилевська. Відтоді в другу неділю травня День Матері відзначали дуже широко. З 1990 року свято Матері повернулось в Україну.

Безумовно, День Матері — це одне з найбільш зворушливих свят, тому що кожен з дитинства і до останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ — образ своєї мами, яка все зрозуміє, може все простити, завжди пожаліє і буде самовіддано любити, незважаючи ні на що.

Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І не випадково: за тим, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть у дружній родині під опікою щасливої матері.

Щава Світлана Володимирівна з села Дмитрівки Знам’янського району народила і виховує чотирьох красунечок-донечок Вікторію, Тетянку, Юлечку, Марійку та синочка Леоніда - справжнього козака, продовжувача роду.

Родина у Світлани Володимирівни та Михайла Олександровича дружна і хороша. Всі справи вони роблять разом: готують їжу, прибирають оселю, доглядають за присадибною ділянкою. А найменші Льончик та Марійка полюбляють разом з Тетянкою готувати борщі, варити вареники та пекти смачні рогалики. Згадали малі непосидючі мамині помічники й про двох кошеняток, які живуть у їхній родині.

Світлана Володимирівна: «Мої діти дуже різні по характеру, у кожного свої захоплення та інтереси. Старша Вікторія має свою власну сім’ю,Тетянка – гарно малює, Юля полюбляє комп’ютер, Марія- кататися на велосипеді, займатися у гуртку барабанщиць, відвідувати бібліотеку, а у Льоні скільки захоплень, що й не перерахувати. Найулюбленіше родинне свято – Новий рік! Тоді вся велика родина разо прикрашає будинок і ялинку, готує різні смаколики, та головне – подарунки одне одному. Діти та чоловік завжди намагаються радувати мене своїми успіхами та дарувати квіти, які я люблю. Найбільша ж наша мрія- мати великий і гарний будинок, де у кожного буде своя власна кімната. Діти – то моя радість і моя втіха, мої недоспані ночі і перші їхні кроки у цьому житті. Так хочеться, щоб дружні, добрі, сімейні відносини завжди були між ними».

День Матері – це день, коли ми можемо подякувати нашим мамам за усе те добре, що вони для нас зробили, за їх самопожертву і любов. Тому не забудьте привітати своїх найрідніших матусь. Цього дня ви можете подарувати їм щастя!
Ми від усієї душі вітаємо дорогих мам з їхнім святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

"ВК" у PDF