Знам’янський район
Влада

Визначені напрямки та завдання подальшого економічного і соціального розвитку Знам'янського району

Визначені напрямки та завдання подальшого економічного і соціального розвитку Знам'янського району
Голова районної державної адміністрації О.Лукашов провів нараду з керівниками окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств і відомств України в районі з питання стану виконання основних показників економічного і соціального розвитку району, за якими здійснюється моніторинг результативності діяльності райдержадміністрацій та міськвиконкомів облдержадміністрацією.
Відкриваючи нараду, голова районної державної адміністрації О.Лукашов наголосив, що моніторинг результативності діяльності райдержадміністрації є комплексним показником розвитку території в цілому, а підсумки І кварталу 2016 року є фундаментом подальшого розвитку основних галузей економіки, фінансової та соціальних сфер району протягом року.

– Відстеження та аналіз показників діяльності райдержадміністрації, за якими здійснюється моніторинг результативності реалізації державної регіональної політики, – зазначив очільник району, – проводиться з метою виявлення проблем розвитку території та причин їх виникнення, а також – прийняття ефективних управлінських рішень щодо їх вирішення.
Разом з тим, голова районної державної адміністрації О.Лукашов підкреслив: – Діяльність кожної структури оцінюється не лише за показниками моніторингу результативності діяльності райдержадміністрації – їх діапазон набагато ширший. Кожному керівнику відомий спектр напрямків, за якими оцінюється діяльність відповідних структур, і, які є індикатором тенденцій їх розвитку.

Під час проведення наради були окреслені додаткові соціальні заходи, реалізація яких буде здійснена у 2016 році у рамках програми економічного і соціального розвитку району, спрямовані на покращення умов функціонування закладів освіти, охорони здоров’я, культури та соціальної сфери на умовах співфінансування з різних джерел фінансування.

Підводячі підсумки порядку денного наради, голова районної державної адміністрації О.Лукашов визначив напрямки та завдання спільної роботи, що потребують доопрацювання та вжиття заходів з їх покращення за результатами І півріччя 2016 року, а саме:

подальший розвиток тваринницької галузі сільського господарства;
збільшення індексу реальної заробітної плати в цілому по району та окремо по підприємствах агропромислового комплексу в порівняні з відповідним періодом минулого року;
зростання обсягу введення в експлуатацію житла;
покращення показників ефективності ринку праці та окремих показників фінансового сектору (зменшення податкового боргу за податковими зобов’язаннями платників).

"ВК" у PDF