Онуфріївський район
Влада

В Онуфріївській райдержадміністрації підбили підсумки соціально-економічного розвитку району

В Онуфріївській райдержадміністрації підбили підсумки соціально-економічного розвитку району
5 лютого 2016 року під головуванням голови райдержадміністрації Самородченко С.М., за участі голови районної ради Уткіної Т.І. та заступника голови районної ради Калницької К.М., відбулась робоча нарада з керівниками відділів, секторів апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ та організацій району. На нараді розглядалось питання підведення підсумків соціально-економічного розвитку Онуфріївського району за 2015 рік та завдання на 2016 рік.
Голова райдержадміністрації Самородченко С.М. розпочав нараду з інформації про те, що 04 лютого поточного року в облдержадміністрації відбулись наради-співбесіди за участі керівників районів Кіровоградщини стосовно виконання ними завдань, поставлених головою облдержадміністрації на 2015 рік.. Пройшов таку співбесіду, в форматі «круглого столу», і Онуфріївській район.

Начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Нестерова О.В. поінформувала присутніх про ситуацію, що склалася на території району за підсумками минулого року в галузях економіки та фінансів, промисловості та сільського господарства, будівництва та житлово-комунального господарства, екології, земельних відносин, а також у соціально-гуманітарній сфері.
Так, по рейтингових показниках, за минулий рік, Онуфріївській район посів 13-те місце, хороші показники по виконанню бюджету, у сільському господарстві, житловому будівництві. Вся територія району охоплена автобусним сполученням, планується відновити роботу Павлиської автостанції.

Але є і негатив: відсутність промислових підприємств, великий рівень безробіття, низька заробітна плата, яка у середньому складає 2465,00 грн.

Є проблеми у галузі освіти. Серед 13 загальноосвітніх шкіл 9 є малокомплектними, вартість навчання одного учня у Вишнівецькій ЗШ обходиться районному бюджету у 20,0 тис.грн., тоді як у Онуфріївській ЗШ І-ІІІ ст. вона становить 8,0 тис.грн. на рік. Низький відсоток дітей охоплено дошкільною освітою. Всі ці питання можна вирішити створенням навчально – виховних об’єднань.

В медичній галузі району у 2015 році був низькій рівень фінансування, бюджетні кошти витрачались лише на заробітну плату працівникам галузі, оплату енергоносіїв та пального, а медикаменти закуповувались лише за благодійні внески.

Підсумовуючи проведення наради, голова райдержадміністрації дав доручення керівникам відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації.

"ВК" у PDF