Світловодський район
Влада

Бюджет міста Cвітловодська на 2016 рік затверджено

Бюджет міста Cвітловодська на 2016 рік затверджено
24 грудня 2015 року у концертній залі міського Палацу культури відбулася четверта позачергова сесія міської ради сьомого скликання за участі 31 депутата і міського голови.
Депутати продовжили Комплексну міську програму запобігання та реагування на надзвичайні ситуації техногенного, природного та соціального характеру у місті до 2016 року включно. Це, за словами начальника відділу надзвичайних ситуацій Руслана Соловея, дасть можливість вже у січні 2016 року фінансувати заходи з проведення мобілізації до української армії, у разі потреби.

Далі депутати відмовили у наданні пільг щодо плати за землю державним установам. Поіменно і одноголосно проголосували за внесення змін до Програми розвитку земельних відносин та затвердили програму економічного і соціального розвитку міста Світловодська на 2016 рік.

Детально опрацьований у постійних депутатських комісіях проект бюджету на 2016 рік розглянули швидко і без особливих заперечень. Юрій Лукинський – голова профільної депутатської комісії запевнив присутніх, що робота над бюджетом не закінчується, вона тільки починається. Фракція ВО "Свобода" утрималася, решта проголосувала "за".

Одразу ж депутати провели уточнення видаткової частини загального фонду міського бюджету на 2015 рік за рахунок перерозподілу коштів по функціональній класифікації видатків по головним розпорядникам. ЦРЛ дозволили витратити 55,965 тис. грн. на придбання інсуліну, перерозподіливши кошти з опалення приміщень; міському управлінню освіти – збільшити видатки на заробітну плату замість витрат на енергоносії, теплопостачання, поточні витрати.

За проект рішення з питання "Про прийняття закладів культури комунальної власності Власівської селищної територіальної громади до комунальної власності Світловодської міської територіальної громади в особі управління культури і туризму виконавчого комітету Світловодської міської ради" проголосували 32 депутата. Власівській селищній раді рекомендовано скасувати своє попереднє рішення від 16 жовтня 2015 року про передачу закладів культури.

Внесене додатково до порядку денного питання щодо створення тимчасової комісії з питань діяльності СП ТОВ "Світловодськпобут" викликало деякі суперечки. Юрій Сап’янов (ВО "Свобода"), автор проекту рішення наполягав, що це питання несе загрозу життєдіяльності міста, тож його варто розглядати негайно на позачерговій сесії. Врешті створено депутатську комісію до складу якої увійшли по одній людині від кожної фракції, а саме: Юрій Сап'янов, Надія Мальцева, Анатолій Кучугурний, Юрій Стогній, Олег Долгий, Марк Сіромаха, Ірина Гайчук, Анатолій Шаповал, Сергій Стовба. Комісія в місячний термін повинна розібратися з усіма фактами, викладеними у листі-зверненні профспілкового комітету СП ТОВ "Світловодськпобут" до міської ради і проаналізувати стан справ на підприємстві.

Організаційні питання: щодо затвердження заступника міського голови з питань ЖКГ, архітектури і будівництва Анни Нестеренко; внесення змін до структури, штатів виконавчих органів міської ради та про призначення представника міської ради у зборах учасників СП ТОВ "Світловодськпобут" не були включені до порядку денного сесії. Аргументи противників – на позачергову сесію згідно регламенту виносяться тільки нагальні питання. Прохання міського голови розглянути питання про розгляд кандидатури на посаду першого заступника міського голови також депутати не задовольнили.

Присутні в залі активні пенсіонери Катерина Шаповалова, Віктор Хижняк виступили на підтримку міського голови. Головною думкою обох людей поважного віку було: "Ви працюєте як лебідь, рак і щука. Дивитися на ваше шоу соромно. Міський голова відзвітував перед людьми і депутати теж повинні це зробити. Ви повинні об’єднатися і затвердити секретаря ради і заступників ще до нового року."

Депутат обласної ради Костянтин Каспров відкинув звинувачення депутатів у бездіяльності, розповів про свою роботу і підкреслив, що міському голові бракує гнучкості: "Дві сторони повинні домовлятися, оскільки тільки рада може затвердити заступників міського голови".

Бюджет міста Cвітловодська на 2016 рік затверджено

Підбив риску у дискусії Валентин Козярчук. Він подякував активістів за конструктивні виступи і зауважив: "Пройде певний час, доки у нас сформується громадянське суспільство, яке буде голосувати розумом, а не емоціями. Сьогодні ми не затвердили жодного заступника, не затвердили штати. Якщо ви вважаєте, що ваша відповідальність полягає лише в тому, щоб прийти до зали і проголосувати або не проголосувати – це ваше право так вважати. Сподіваюсь, що наступна сесія буде більш конструктивною."

"ВК" у PDF