---
Влада

Виховання фізично здорового покоління є одним із пріоритетних напрямків розвитку освіти

Виховання фізично здорового покоління є одним із пріоритетних напрямків розвитку освіти
На цьому під час засідання колегії департаменту освіти і науки облдержадміністрації наголосив директор профільного департаменту Володимир Таборанський.
Інформуючи учасників колегії про організацію роботи з питань фізичного виховання у навчальних закладах області у 2015 році, начальник обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України в Кіровоградській області Олександр Шевченко відзначив, що нинішнього року заняттями фізичною культурою (не менше ніж 3 рази на тиждень) було охоплено майже 63,7 тис учнів (у минулому році цей показник становив майже 58,4 тис учнів). Позитивна динаміка у цьому напрямку спостерігається по всіх територіях області.

Дещо інша ситуація склалася зі спеціальними спортивними класами. Пов’язано це, за словами Олександра Шевченка, із тим, що для їх створення у навчальних закладах потрібна належна матеріальна база та відповідне фінансування, що, зокрема, передбачає й додаткове харчування для юних спортсменів. Із цим є також певні проблеми.

Враховуючи вищезазначене, посадовець звернувся до керівників територій з тим, аби на майбутнє закласти у місцевих бюджетах кошти, необхідні для розширення мережі спеціальних спортивних класів у закладах освіти.

Велику роботу, за словами посадовця, було проведено у напрямку створення нових спортивних секцій, зокрема, у закладах професійно-технічної освіти. Окрім того, у всіх загальноосвітніх навчальних закладах області були відкриті військово-патріотичні секції спортивного спрямування.

Директор профільного департаменту Володимир Таборанський відзначив, що департамент спільно із керівниками територій та керівниками навчальних закладів виконали доручення голови облдержадміністрації щодо створення у навчальних закладах нових спортивних секцій і гуртків спортивного спрямування. – Нинішнього року були виділені додаткові кошти, відповідно, було збільшено кількість тренерів та покращено матеріальну базу, що сприяло зростанню кількості дітей, які мають можливість на належному рівні отримувати фізичне виховання, – підсумував Володимир Таборанський.

Під час засідання колегії також було розглянуто стан виконання обласної цільової програми розвитку дошкільної освіти на 2014-2017 роки, питання про інноваційні підходи до формування та розвитку професійної компетентності педагогічних працівників у системі неперервної освіти.

"ВК" у PDF