Актуально

Хто першим йде «Вперед до мрії»?

Хто першим йде «Вперед до мрії»?
Конкурс «Вперед до мрії» розпочався у березні 2021 року. Започаткували його Олесь Довгий разом із газетою «Вісник Кіровоградщини» та Благодійним фондом «Можемо разом».
Майже протягом місяця учасники подавали свої заявки на участь у першому етапі, аби надалі змагатись за перемогу. Перемога означає можливість для заявника-учасника отримати додаткову підтримку на реалізацію своєї громадської ініціативи. Заявки на участь у конкурсі у першому етапі подали:

• ГО «Арпровокація» із проєктом «Юні таланти Новогродківщини», сел Новгородка;
• Світловодський міський Палац культури із проєктом «Культурно-мистецький фестиваль «Барви рідної землі», м.Світловодськ;
• ГО «Ми+» та Клуб шанувальників настільних ігор «Позитив» із проєктом «Відклади смартфон — спілкуйся з другом особисто», с.Підлісне Олександрівської ОТГ;
• Шевченко Зінаїда Федорівна, керівниця музею історії села Хмельового, із проєктом «Музей: нова мова пам’яті», с.Хмельове, Новоукраїнська ОТГ.

29 березня конкурсна комісія визначила переможців першого етапу конкурсу. До складу комісії входили голова «Благодійного фонду «Можемо разом», Анна Трубаченко (уповноважена особа конкурсу, помічник-консультант нардепа Олеся Довгого) та Богдан Дроздов (головний редактор газети «Вісник Кіровоградщини»). Переможцями Конкурсу стали проєкти «Барви рідної землі» та «Відклади смартфон — спілкуйся з другом особисто».

«Барви рідної землі» — культурно-мистецький фестиваль, що відбувається щорічно на День міста. Це свято під відкритим небом поєднує більше десяти різних майданчиків, які діють одночасно. На них проходять: флешмоб на набережній міста, святкова хода, відкриття фестивалю, конкурсна програма хореографічних колективів, вечірній гала-концерт, виставки майстрів та художників, виступи юних музикантів, конкурси баяністів та співочих родин, спортивні змагання та розважальні програми. Основні задачі, що ставить перед собою фестиваль, це: популяризація народного хореографічного мистецтва, розвиток дитячо-юнацької творчості, обмін досвідом між учасниками та керівниками колективів отримання нових знань та умінь.

Ще одна цікава і корисна ініціатива — «Відклади смартфон — спілкуйся з другом особисто». Проєкт планує протягом літніх канікул та у вихідні дні у селах громади Олександрівщини організувати вуличні зустрічі дітей з клубом шанувальників настільних ігор «Позитив». Такі зустрічі покликані залучити дітей до живого спілкування. Волонтери клубу будуть виїжджати до сіл громади за графіком та організовувати дні настільних ігор для дітей. Серед ігрового арсеналу клубу 100 якісних і настільних ігор.

Важливим також для реалізації ідей конкурсу є безпека та захист громадян в умовах карантину. Розуміючи епідеміологічний стан у країні, комісія конкурсу в офіційному рішенні зазначила, що «Оскільки проєкт («Барви рідної землі» — Ред.) передбачає проведення масових заходів — врахувати Постанову Кабінету Міністрів України №641 від 22 липня 2020 року в чинній редакції та здійснити перерахунок коштів після завершення дії карантинних обмежень на території проведення заходу». Для проєкту «Відклади смартфон — спілкуйся з другом особисто» діє наступне рішення: «Оскільки проєкт передбачає проведення масових заходів — попередити організаторів проєкту про дотримання Постанови Кабінету Міністрів України №641 від 22 липня 2020 року в чинній редакції».

Редакція «Вісника Кіровоградщини» щиро вітає переможців. Незабаром на сторінках нашого видання та на офіційній сторінці народного депутата Олеся Довгого у фейсбуці шукайте оголошення про другий етап та умови конкурсу.

Анастасія Павлова

"ВК" у PDF