---
Актуально / Влада

У рейтингу активності депутатів-мажоритарників Олесь Довгий посідає перше місце

У рейтингу активності депутатів-мажоритарників Олесь Довгий посідає перше місце
У більшості випадків розв’язання людських проблем мала би пропонувати місцева влада, та час нині такий, що займатися вирішенням питань громадян мусять усі, незалежно від місця урядування — у сільській раді чи під куполом Верховної Ради. Люди опиняються у складних життєвих умовах, а зарадити нікому. І тоді найбільше допомагає той, до кого частіше звертаються.
За даними моніторингу Громадянської мережі «ОПОРА», у рейтингу активності депутатів-мажоритарників Олесь Довгий посідає перше місце на Кіровоградщині. За ним ідуть Костянтин Яриніч і Станіслав Березкін.

За словами представника «ОПОРИ» Зої Лебідь, решта депутатів від Кіровоградщини системної роботи з виборцями не проводять і не використовують всіх своїх можливостей для захисту інтересів громад, завдяки яким пройшли до вищого органу влади.

Що може зробити депутат у своєму окрузі?

Розробити програму вирішення проблем округу та сприяти її фінансуванню з боку держави, інвесторів чи місцевого бюджету;

розробити законопроекти чи проект постанови, який враховуватиме позиції виборців, та внести його на розгляд Верховною Радою;

консультувати Вас — своїх виборців — з питань захисту Ваших інтересів та законних прав;

порушити питання та внести пропозиції, що враховуватимуть заяви та скарги виборців, до місцевих органів влади;

розглядати і переадресовувати звернення виборція до компетентних органів влади чи установ/організацій та вимагати письмової відповіді від них протягом 10 днів;

для вирішення проблем виборців скористатись своїм правом на невідкладний прийом у органах влади чи, наприклад, у керівників підприємств.

"ВК" у PDF