---
Спорт

Олександрівські легкоатлети випробували сили у Сумах

Олександрівські легкоатлети випробували сили у Сумах
Ростислав Махиня під 106 номером

Наприкінці січня – на початку лютого Суми стали столицею легкої атлетики України. Тут відбулися відразу три чемпіонати України з легкої атлетики у приміщеннях. У всіх трьох першостях виступили й олександрівські легкоатлети, які випробували свої сили у суперечці з найсильнішими спортсменами держави.
З 27 до 29 січня включно відбувся чемпіонат України з легкої атлетики у приміщеннях серед юнаків 2003 року народження та молодших. На цих змаганнях була досить велика конкуренція. Змагався 701 спортсмен з 25 областей України і міста Києва.

Вихованці комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа Олександрівського району» Галина Руденко (біг на дистанції 3000 і 1500 метрів), Вікторія Бондаренко (біг на дистанцію 2000 метрів з перешкодами), Андрій Радзевило (біг на дистанцію 3000 метрів) та Владислава Чернишова (біг на дистанцію 60 метрів) — у двадцятці найсильніших легкоатлетів України. У командному заліку комунальний заклад «Дитячо-юнацька спортивна школа Олександрівського району» посів 41 місце серед 104 ДЮСШ України.

З 30 січня до 1 лютого включно наші земляки у складі команди Кіровоградщини стали учасниками командного чемпіонату України з легкої атлетики у приміщеннях, де вели боротьбу 409 спортсменів з усіх регіонів країни. Олександр Роздобудько у бігу на дистанцію 2000 метрів з перешкодами показав восьмий результат, а Аліна Овдійчук на дистанції 3000 метрів фінішувала тринадцятою. Команда Кіровоградщини на
цих змаганнях у підсумку на ХІХ місці.

3-4 лютого Суми приймали також чемпіонат України з легкої атлетики у приміщеннях серед юніорів. Вихованці комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа Олександрівського району» Ростислав Махиня став п’ятим у бігу на дистанцію 2000 метрів з переш-
кодами і дев’ятим у бігу на дистанцію 3000 метрів, Дмитро Петренко показав сьомий результат у бігу на дистанції 1500 метрів. Олександрівки Віра Герун, яка бігла 2000 метрів з перешкодами, і Владислава Чернишова на шістдесятиметрівці увійшли до двадцятки найсильніших дівчат у королеві спорту.

Команда Кіровоградщини на цьому чемпіонаті здобула ХІV місце серед 25 команд.

Василь Білошапка
Олександрівські легкоатлети випробували сили у Сумах

"ВК" у PDF