---
Спорт

Микола Марфула виборов перше місце на кубку України з гирьового спорту

Микола Марфула виборов перше місце на кубку України з гирьового спорту
У спортивному комплексі Національного медичного університету імені Олександра Богомольця 13-15 грудня найсильніші спортсмени краї-
ни змагались у кубку України з гирьового спорту.
Житель села Соснівки Олександрівського району, один з найсильніших гирьовиків світу Микола Марфула у ваговій категорії до 90 кілограмів здобув перше місце.

Разом з батьком учасницею змагань стала і його дочка — одинадцятирічна Поліна Марфула. Дівчина виступала у змаганнях серед дорослих, серед яких була навіть заслужений майстер спорту України з гирьового спорту. У віці Поліни їй потрібно змагатися з гирею у 8 кілограмів, але дівчина, як і дорослі спортсмени, працювала з удвічі важчою гирею. Наймолодша учасниця змагань, хоч ще і не виборола медаль, але змогла вдвічі покращити свій особистий результат. При власній вазі в 40 кілограмів Поліна виконала ривок гирі 38 разів.

Як зазначив Микола Марфула, його дочка вирішила випробувати себе серед найсильніших, щоб набути досвіду, а її спортивні перемоги на всеукраїнській арені ще попереду. Для самого Миколи Марфули кубок України з гирьового спорту був не скільки приводом для поповнення колекції спортивних нагород, а подарував можливість поспілкуватись із друзями-гирьовиками.

Василь Білошапка
Микола Марфула виборов перше місце на кубку України з гирьового спорту

"ВК" у PDF