---
Спорт

Спортивні баталії з нагоди Дня фізичної культури і спорту

Спортивні баталії з нагоди Дня фізичної культури і спорту
Щорічно у другу суботу вересня в Україні відзначають День фізичної культури та спорту. Це свято всіх прихильників здорового способу життя, фізкультурників, спортсменів, тренерів, ветеранів спорту. З нагоди цього свята 14 вересня на Кіровоградщині відбулися урочистості та спортивні заходи.
У Новгородці спортивне свято відбулося на стадіоні «Колос». Змагання проходили з таких видів спорту як футбол, волейбол, легка атлетика та велоспорт. Свято розпочалося зі святкового відкриття, вітань голови районної федерації футболу Євгенія Захожого та вже традиційного для таких заходів виконання Державного Гімну України. У рамках проведення спортивного свята за організації районної федерації футболу відбувся ряд футбольних поєдинків аматорських команд сезону 2019 року за Кубок Новгородківського району з футболу. Згідно із жеребкуванням участь у турнірі взяли шість команд, які були розподілені на дві групи. До групи А увійшли: «Рибчине», «Ювента» та «Байраки» (Кіровоградський район); до групи В — «НВК №2», «Інгул» (Інгуло-Кам’янка) та «Верблюжка». Після зіграних поєдинків у матчі за ІІІ місце зустрілися команди «Інгул» та «НВК №2», де останні здобули перемогу з рахунком 3:0. У фінальному поєдинку змагалися команди «Рибчине» та «Ювента». Матч закінчився з рахунком 0:0, та в серії післяматчевих пенальті гравці «Ювенти» все ж таки виявилися влучнішими і стали володарями перехідного кубку. Кращими футбольними гравцями стали Андрій Дубойський, Олександр Сорокун, Кіріл Буховенко та Володимир Репело.

Окремо для юних вихованців дирекція та викладачі спортивної школи підготували спортивну програму, беручи участь в якій діти мали змогу перевірити свої фізичні здібності. Отож у забігу на 100 м у віковій категорії 2007/2008 років народження І місце розділили
Назар Демочко та Давід Панченко, ІІ — Сергій Кацалап, ІІІ — Артем Харечко. Серед дівчат вікової категорії 2003 року народження І місце здобула Олександра Застьоба, ІІ — Маргарита Удовиченко, ІІІ — Діана Азаренко. У волейболі дві команди, хлопців та дівчат, провели показовий матч після закінчення якого кожен гравець отримав грамоту, а також солодощі від керівництва району. Велосипедний поєдинок зібрав більш як 10 учасників різних вікових категорій. Після подолання дистанції в 400 м місця розділилися таким чином: І місце - Владислав Яричевський, ІІ — Богдан Шпирка, ІІІ — Максим Чорний, за що кожен отримав медаль відповідного ступеня.

На завершення свята після нагородження команд Євгеній Захожий побажав усім учасникам змагань, щоб дух їхній завжди був бадьорим, фізичні навантаження приносили тільки задоволення, а м’язи почували приємну втому. «Країні потрібні такі люди, як ви – закохані в спорт, і ті, які прагнуть вперед», – наголосив дирктор ДЮСШ.

В Олександрівці спортивне свято влаштували на центральному стадіоні імені Миколи Шишки. Із святом спортсменів різних
поколінь привітав перший заступник голови Олександрівської райдержадміністрації Анатолій Каражбей. Великій групі вчителів фізичного виховання, тренерів та ветеранів спорту вручили грамоти райдержадміністрації та районної ради, цінні подарунки. Дитячій волейбольній команді району, яка влітку перемогла на всеукраїнських змаганнях, подарували спортивну форму. Потім розпочались спортивні баталії.

У пляжному волейболі перше місце вибороли Валерія Осауленко й Артем Барабанов, друге — Нікіта Соноренко й Артем Горло, третє — Софія Ярова і Каріна Савенко.

У настільному тенісі переміг Євген Марієнко. Другим став Андрій Юрченко, а третім — Микола Погорілий. Футбольний турнір виграла команда Олександрівського НВО №1. Другими були футболісти Олександрівського НВО №2, а третіми — Красносільського НВО. У напруженій боротьбі проходили змагання з легкої атлетики, де суперечку вели школярі Олександрівщини. У бігу на дистанціях
60+300 метрів серед дівчат у своїх вікових категоріях перемогли Вікторія Бондаренко та Дарина Голубець, другі місця посіли Яна Клименко та Валентина Бондаренко, а треті — Альона Дяченко та Вікторія Гончаренко. У хлопців на цих же дистанціях переміг Віталій Третяк, другим став Дмитро Бульбак, а третім — Ярослав Катеренюк.

У бігу на дистанціях 60+600 метрів серед дівчат перші місця вибороли Аліна Сінкевич та Галина Руденко, друге — Анастасія Досужа, а третє — Вікторія Досужа. Серед хлопців на цих же дистанціях переміг Ігор Шеремет, а другим став Владислав Третяк. Того ж дня юні олександрівські спортсмени стали учасниками відкритого чемпіонату комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №3 міста Кропивницького з настільного тенісу, присвяченого Дню фізичної культури і спорту. Вихованці комунального закладу «ДЮСШ Олександрівського району» — учні 3-А класу Олександрівського НВО №1 — наймолодші учасники цих змагань. Вони у цікавій боротьбі зі старшими за віком суперниками зуміли вибороти призові місця. Вікторія Решетняк і Артем Дон стали третіми. Їхня однокласниця Яна Бондаренко здобула четверте місце, а однокласник Владислав Сіряк — п’яте місце. Призерів змагань організатори нагородили дипломами.

У селі Петровому (Знам’янський район) теж відбулися змагання до Дня фізичної культури та спорту. На церемонії відкриття змагань начальник відділу освіти, молоді та спорту Знам’янської райдержадміністрації Віта Сидоренко привітала присутніх зі святом та побажала успішного виступу і перемоги сильнішому.

Відзначимо, що участь у змаганнях взяли спортсмени з території Знам’янського району, яка була ще до децентралізації. Були спортсмени із сіл Богданівки, Володимирівки, Трепівки, Петрового (нинішня територія району), Дмитрівки, Цибулевого (Дмитрівська ОТГ) та Пантазіївки (Новопразька ОТГ).

У змаганнях у футзалі серед юнаків 2005/2006 років народження перемогла команда з Богданівки (тренер Євген Бандурка), яка у фіналі перемогла Дмитрівку (3:1). У змаганнях з волейболу серед жінок впевнено перемогли волейболістки з Пантазіївки (тренер Сергій Яцук). У змаганнях з волейболу серед чоловіків перше місце посіли волейболісти з Богданівки (тренер Олександр Закладний).

У кросі перемогли легкоатлети з Трепівки (тренер Володимир Бондар) — Анна Булахова і Сергій Коляда. В армспорті перше місце серед жінок посіла сільський голова Цибулевого Людмила Таранець. В армспорті серед чоловіків найкращим був Євген Наводничий з Богданівки.

У дартсі найкращий результат продемонстрував Віктор Солдатенко з Дмитрівки.

Оксана Чабан, Василь Білошапка, Андрій Шевчук
Спортивні баталії з нагоди Дня фізичної культури і спорту
Спортивні баталії з нагоди Дня фізичної культури і спорту
Спортивні баталії з нагоди Дня фізичної культури і спорту
Спортивні баталії з нагоди Дня фізичної культури і спорту
Спортивні баталії з нагоди Дня фізичної культури і спорту
Спортивні баталії з нагоди Дня фізичної культури і спорту
Спортивні баталії з нагоди Дня фізичної культури і спорту
Спортивні баталії з нагоди Дня фізичної культури і спорту
Спортивні баталії з нагоди Дня фізичної культури і спорту
Спортивні баталії з нагоди Дня фізичної культури і спорту

"ВК" у PDF