---
Спорт

Круто: «КДЮСШ-Комети» увійшли в четвірку фіналістів чемпіонату України з баскетболу!

Круто: «КДЮСШ-Комети» увійшли в четвірку фіналістів чемпіонату України з баскетболу!
З 11 до 14 квітня включно в місті Бердичеві Житомирської області проходив останній тур регулярного чемпіонату України з баскетболу — Всеукраїнська юнацька баскетбольна ліга — дивізіон А (вища ліга) серед юнаків 2007 року народження. Команда «КДЮСШ-Комети», тренером якої є директор міського спортивного комплексу Анатолія Тузовського Володимир Лисак, проводила доленосні ігри за вхід у фінальну четвірку чемпіонату України з баскетболу.
«Мої вихованці повинні були виграти три гри з чотирьох, — розповідає тренер Володимир Лисак. — Перші два місця у фіналі вже зайняли дві команди — КДЮСШ «Золотий вік» з Кропивницького та СДЮШОР №2 імені Бориса Литвака з Одеси. А от світловодська команда «КДЮСШ-Комети», команда «Джуніор» та БК «Політехнік» з Харкова, СДЮШОР №5 з Дніпра та збірна команда міста Нікополя претендували на два останні місця в останньому турі. Нам протистояла команда з Рівного та команда збірної Житомирської області».

Баскетболісти «КДЮСШ-Комети» зі Світловодська перемогли команду з міста Рівного з рахунком 65:34. Наступного дня гра була з командою збірної Житомирської області. Господарі виявилися непростими суперниками: грали в себе вдома, і суддівська колегія симпатизувала місцевій команді. Нелегка гра для спортсменів зі Світловодська закінчилася поразкою з різницею у 6 очок (70:76). Усю гру світловодські баскетболісти «КДЮСШ-Комети» лідирували, але на останніх хвилинах гри спортсмени отримали п’ять фолів, тренер — технічний фол. Єдиним шансом у світловодців лишилося виграти дві наступні гри. Повторно зігравши з рівнянами, світловодці виграли з рахунком 75:40. «В останній день треба було виграти і потрапити у фінал або ж програти і посісти V місце. Разом з дітьми налаштувалися на перемогу», — ділиться тренер Володимир Лисак. «КДЮСШ-Комети» останню повторну гру зі збірною Житомирської області вели вперед більше ніж на 20 очок і їм вдалося виграти у суперників з рахунком 74:62. Завдяки трьом перемогам світловодські спортсмени вийшли у фінальну четвірку.
І місце посіла команда КДЮСШ «Золотий вік» (м.Кропивницький), ІІ місце — СДЮШОР №2 імені Бориса Литвака (м.Одеса), ІІІ місце — «Джуніор» (м.Харків) і IV прохідне місце — «КДЮСШ-Комети» (м.Світловодськ).

З 29 квітня по 1 травня у Кропивницькому пройдуть фінальні ігри по коловій системі за звання чемпіона і призерів чемпіонату України. Тренер Володимир Лисак зазначив, що саме потрапляння у четвірку фіналістів вже є досягненням для Світловодська: «Ми ставимо задачу боротися за чемпіонство та призові місця. Будемо готуватися, а там вже як складеться наша доля. Вдячний за підтримку батькам і особиста подяка нашому меценату — Віктору Королю — власнику торговельної марки «Королівський смак». Віктор Михайлович є ідейним натхненником команди і основною фінансовою підтримкою у змаганнях. Безмежно вдячний, що він вірить у нас!»

Альона Зозуля

"ВК" у PDF