---
Спорт

«Нива» — переможець Кубку отаманів Холодного Яру

«Нива» — переможець Кубку отаманів Холодного Яру
30 березня у селі Дмитрівці (Знам’янський район) завершився розіграш Кубку отаманів Холодного Яру 2019 з міні-футболу.
Участь у змаганнях взяло 8 команд, які були поділені на дві групи. 24 березня відбувся груповий етап змагань: у селах Петровому і Дмитрівці були зіграні матчі відповідно у групах А та Б. Як ми вже повідомляли у попередньому номері газети, до півфіналу вийшли суботцівський «Хлібодар», цибулівська «Нива», ФК «Казарня» і ФК «Дмитрівка».

30 березня ж були зіграні матчі плей-оф. У першому півфіналі зустрічалися ФК «Дмитрівка» та «Хлібодар». У першому таймі матчу глядачі побачили одне взяття воріт: потужним ударом ворота «Хлібодара» вразив Юрій Маринич. Після перерви «Дмитрівка» змогла подвоїти рахунок: Олександр Паламарчук результативно замкнув передачу Сергія Назаренка — 2:0. З цим рахунком і завершився матч.
В іншому півфінальному протистоянні «Нива» — ФК «Казарня» основний час не дозволив визначити переможця. На м’яч Дениса Делюрмана на початку другого тайму відповів Олександр Постільняк — 1:1. У серії післяматчевих пенальті «Нива» святкувала перемогу з рахунком 3:2; Денис Матвієвський не зміг переграти Олександра Постільняка, який зайняв місце у воротах у серії пенальті. У складі «Ниви» пенальті реалізували Валентин Жуган, Сергій Нагуляк і Олександр Постільняк; у складі ФК «Казарня» — Андрій Кравченко і Олександр Зайцев.

У матчі за третє місце ФК «Казарня» — «Хлібодар» перша половина не порадувала забитими м’ячами. А от у другому таймі «Казарня» забила аж три м’ячі і святкувала перемогу — 3:0. У складі переможців відзначилися Денис Матвієвський, Денис Делюрман і Едмон Мхітарян.
Фінальний матч турніру вийшов досить напруженим. Дмитрівській команді вдалося забити швидкий м’яч — відзначився Олександр Паламарчук. А через чотири хвилини Олександр Постільняк зрівняв рахунок. Основний час матчу завершився з рахунком 1:1. У серії післяматчевих пенальті знову сильнішою була «Нива» (3:1). У складі ФК «Дмитрівка» Микола Швець поцілив у стійку воріт «Ниви». Усі три пенальті від гравців «Ниви» були влучними: відзначилися Володимир Москаленко, Сергій Нагуляк і Олександр Постільняк.

На церемонії закриття змагань переможці змагань — команда «Нива» отримала золоті нагороди, перехідний кубок та грамоту. Команди «Дмитрівка» та «Казарня» отримали відповідно срібні та бронзові нагороди, а також грамоти відповідного ґатунку. Кращим гравцем турніру було визнано нападника «Ниви» Олександра Постільняка. Кращим тренером турніру став наставник команди-переможниці Сергій Іванович Жуган.

Змагання пройшли за підтримки відділу освіти, молоді та спорту Знам’янської райдержадміністрації (начальниця Віта Сидоренко), Знам’янської районної федерації футболу (голова Анатолій Головатенко) та районної організації ВСФТ «Колос» (керівник Сергій Богун).
Розіграш Кубку отаманів Холодного Яру став першовідкривачем футбольно-футзального сезону в Знам’янському районі в 2019 році. До 10 квітня приймаються заявки командучасниць чемпіонату Знам’янського району з футболу сезону 2019 року. 10 квітня відбудеться жеребкування календаря змагань. А вже на 13-14 квітня заплановано проведення матчів першого туру чемпіонату Знам’янського району з футболу.

До речі, підвищується рівень інформування про перебіг змагань на території району. Створено сайт Знам’янської районної федерації футболу zrff.vs.kr.ua, на якому повністю висвітлюються змагання з футболу і футзалу, зокрема, можете переглянути інформацію про розіграш Кубку отаманів Холодного Яру 2019. На сайті є календарі та таблиці групового етапу даних змагань, повна статистика кожного матчу турніру, індивідуальна статистика гравців у розрізі команд, а також у кожному з їх профілів. Також є можливість переглянути список бомбардирів турніру (кращі бомбардири у боковій колонці сайту, є посилання на сторінку з повним списком бомбардирів).

Андрій Шевчук

"ВК" у PDF