---
Спорт

У волейбол найкраще грають дмитрівчани

У волейбол найкраще грають дмитрівчани
Щорічно у Знам’янському районі проводяться спортивно-масові заходи в рамках спартакіади серед фізкультурно-спортивних клубів сільських рад та колективів фізкультури району. У 2019 році це вже 39-а спартакіада. На початку лютого проходили змагання з тенісу настільного. А ось 23 лютого були проведенні районні змагання з волейболу серед чоловіків.
Ці змагання гостинно приймало село Богданівка. Участь у даному турнірі взяли 9 команд, які були поділені на три групи. Переможці груп вийшли до фінальному етапу турніру, на якому по коловій системі визначилися переможець та призери змагань. У першій групі грали команди «Богданівка-1», «Богданівка-2» та «Суботці». Вихід до фінального етапу впевнено оформила команда «Богданівка-1». У протистоянні за друге місце групи А «Суботці» здобули вольову перемогу над «Богданівкою-2» (19:25, 25:13, 15:7). У групі Б найкращою стала команда «Дмитрівка-1», яка впевнено перемогла «Трепівку» та «Цибулеве». Друге місце у групі посіла команда «Цибулеве», яка перемогла «Трепівку» у трьох партіях. У групі В сильнішою стала «Пантазіївка», яка переграла «Петрове» і «Дмитрівку-2». Друге місце у цій групі посіла «Дмитрівка-2», яка була сильнішою за петрівчан.

Фінальний етап змагань виправдав всі очікування та порадував емоціями, цікавими протистояннями, видовищним волейболом. Зустрічалися три найкращі команди на даний час. У першому матчі зустрічалися «Дмитрівка-1» та «Богданівка-1». Обидві партії між богданівською та дмитрівською командами були напруженими до 19 очок — були рівні рахунки 19:19. Але от останні частини чвертей були на користь дмитрівчан, які виконували ривок і здобували перемоги (25:20, 25:21). У зустрічі з «Пантазіївкою» дмитрівчани продемонстрували впевнену гру і святкували перемогу. Молода команда з Пантазіївки, у складі якої найстаршому гравцю лише 21 рік, не змогла дати бій досвідченому супернику. Але от в останній грі турніру, у якій фактично визначалися срібний та бронзовий призери, «Пантазіївка» змогла продемонстрували гідний рівень гри. Богданівські волейболісти краще розпочали матч і виграли першу чверть. А от другу чверть матчу вже виграла «Пантазіївка». У третій чверті вирішувалася долю нагород —більш досвідченіші богданівці святкували перемогу.

На церемонії закриття змагань переможцю змагань, команді «Дмитрівка-1» (на фото), були вручені кубок, золоті нагороди та грамота. «Богданівка-1» та «Пантазіївка» відповідно отримали срібні та бронзові нагороди і грамоти. Найкращим гравцем турніру було визнано Олександра Мороза («Дмитрівка-1»). Найкращим тренером турніру став граючий наставник команди «Дмитрівка-1» Віктор Солдатенко.
Загалом турнір вийшов тривалим (грали близько 7 годин) і подарував чимало цікавих волейбольних миттєвостей. Змагання пройшли за підтримки відділу освіти, молоді та спорту Знам’янської райдержадміністрації та районної організації ВФСТ «Колос».

На 2 березня заплановано проведення ще одних змагань у рамках 39-ої районної спартакіади. На базі опорного навчального закладу «Дмитрівська загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Т.Г. Шевченка» відбудуться змагання з волейболу серед жінок. Початок змагань о 9:00.

Андрій Шевчук

"ВК" у PDF