---
Спорт

ВелоФотоКвест у Знам’янці – спорт, відпочинок, дозвілля

ВелоФотоКвест  у Знам’янці – спорт,  відпочинок, дозвілля
9-10 червня у Знам’янці відбувся вже другий ВелоФотоКвест. Гарна традиція від 2017 року не тільки підтрималась велоспортсменами Знам’янки, а й розширила географію учасників, цього року аж до міста Буча.
Кожен учасник з велосипедом у цій «грі з пригодами» обирав разом зі своєю командою маршрут квесту, потім відбувалось орієнтування на місцевості і пошук спеціальних міток. Особливістю цього квесту було те, що кожен пункт карти мав бути зафіксованим на спільному фото учасників команди. Кожна команда мала повернутися до місця страту/фінішу до завершення контрольного часу. Розмовляємо з переможцем минулорічного ВелоФотоКвесту та розробником маршрутів-завдань 2018 року Валерієм Корчагіним: «Для нас було декілька важливих завдань. Перше, це зробити відпочинок команд, які складалися з друзів, родин, дорослих та дітей цікавим. Ми хотіли вкотре нагадати, що важливо батькам і дітям проводити час разом, пам’ятати про здоровий спосіб життя на природі, а не в гаджетах.

Для всіх команд серед інших було одне спільне завдання: сфотографувати прапор, що майоріє на міському Палаці культури та пам’ятний знак Героям Небесної Сотні. Так вкотре ми хотіли привернути увагу до національної пам’яті та подій, які відбуваються в державі зараз.

Я разом з дружиною Ольгою розробляли карту маршрутів і робили акцент на сімейний відпочинок, адже половина команд складалася з дітей. Були маршрути за межами міста, тобто недалеко, а були і більш віддалені – знак Дмитрівка або залізнична зупинка Колгоспна за с. Водяне.»

На карті ВелоФотоКвесту було позначено 22 контрольних пункти, участь у змаганнях взяли 20 команд, з яких не тільки команди міста Знам’янка, а і міст Кропивницький та Буча. На всі завдання відводилось 5 годин. Кожна команда мала вибудувати свою стратегію, адже головним завданням було набрати велику кількість балів, але робити це можна було по-різному. Хтось їхав швидко і зробив багато фото на контрольних точках, а були і такі команди, які набирали бали ще завдяки виконанню завдань на точках, де з фото макрозйомки було потрібно відгадати, що за об’єкт зображено.
Серед учасників команд були і діти. Наприклад, Глєб Громов та Володимир Матвієнко, яким по 13 та 15 років відповідно. Своїми враженнями ділиться Глєб: « Вже вдруге я стаю учасником такого ВелоФотоКвесту, мені дуже подобається, деякі місця були складні, деякі – навпаки. Це чудова нагода відпочити з друзями і весело провести час. Наша команда не посіла призове місце, але пригоди ми пригадуватимемо ще дуже довго…»

За підсумками змагань кращими стали: : ІІІ-є місце посіла команда «404» - Александров Олександр та Дегтяр Юрій (м. Кропивницький); ІІ-е місце команда «Триндець» - Роздобудько Олександр та Будюк Сергій (м. Знам’янка) і І-е місце посіла команда «Maximoose Bikes» з м. Кропивницький – Ткаченки Андрій та Максим.

Один з переможців цьогорічного квесту Олександр Роздобудько ділився своїми враженнями: «Вся дистанція і завдання були посильні. Команди, які були різні, але не було тих, кому не вдалось виконати завдання. Дуже хочеться, щоб такий відпочинок став звичним для багатьох родин та спортсменів, адже це цікаво, і нехай він стане не тільки традицією, а й розширює коло учасників.»

ВелоФотоКвест був організований відділом культури і туризму Знам’янського міськвиконкому (начальник Світлана Бабаєва), міським Палацом культури (директор Наталія Альошина) та ГО «Чорнолісся» (голова Валерій Корчагін).
ВелоФотоКвест  у Знам’янці – спорт,  відпочинок, дозвілля
ВелоФотоКвест  у Знам’янці – спорт,  відпочинок, дозвілля
ВелоФотоКвест  у Знам’янці – спорт,  відпочинок, дозвілля
ВелоФотоКвест  у Знам’янці – спорт,  відпочинок, дозвілля
ВелоФотоКвест  у Знам’янці – спорт,  відпочинок, дозвілля
ВелоФотоКвест  у Знам’янці – спорт,  відпочинок, дозвілля

"ВК" у PDF