---
Спорт

Матчі шостого туру

Матчі шостого туру
Відбулися матчі шостого туру Відкритого чемпіонату Знам’янського району з футболу серед аматорських команд сезону 2018 року.
У Знам’янці «Буревісник» (Петрове) зустрічався з дмитрівським «Колосом». Перший небезпечний момент виник біля воріт гостей – Євген Бабанський перевірив реакцію голкіпера суперника і Олександр Заєць справився зі своїм завданням на відмінно. У середині першого тайму матчу у дальній кут воріт «Колоса» цілив Артем Солодов – м’яч пролетів поруч з дальнім нижнім кутом воріт. У відповідь на 32-ій хвилині матчу Євген Артьомов пробив вище воріт господарів. Наприкінці першого тайму матчу гравець гостей помилився при виконанні передачі – перехоплення і подача у штрафний майданчик «Колоса», у якій в суєті найкраще скористався Іван Сиромятніков, який відкрив рахунок в матчі. У другому таймі матчу команди ще забили по одному м’ячу. Ще одна «обрізка» захисника «Колоса» дорого коштувала – подачу з правого флангу не зуміли замкнути обидва нападники господарів, але за них цю справу зробив захисник «Колоса» – автогол. А у компенсовані хвилини зустрічі Микола Швець пробив у правий кут воріт – голкіпер перевів м’яч у штангу воріт і першим на добиванні був Євген Артьомов. Остаточний рахунок зустрічі 2:1 на користь петрівського «Буревісника».

У Суботцях «Хлібодар» приймав знам’янський «Локомотив». З перших хвилин ініціативою на футбольному полі заволоділи господарі. Вже на 5-ій хвилині матчу гравці «Хлібодару» створили небезпечний момент. Подачу з кутової позначки другим темпом завершував Валентин Олійник – голкіпер гостей «потягнув» удар в ближній кут воріт. В подальшому господарі мали пару напівмоментів, але користі з них не мали. А от на 31-ій хвилині матчу гості могли вийти вперед, але голкіпер «Хлібодару» Микола Москаленко виграв дуель у нападника суперника Владислава Маценка. А вже через дві хвилини спрацювало старе правило «не забиваєш ти – забивають тобі». Олександр Степаненко реалізував вихід один на один з голкіпером «Локомотиву». Переможний м’яч до перерви господарям не вдалося втримати. Гості зуміли забити «гол в роздягальню»: Валентин Александров результативно головою зіграв на ближній штанзі воріт після подачі з кутової позначки – 1:1. Перші 15 хвилин другого тайму матчу стали результативними у виконанні господарів. На 47-ій хвилині матчу Сергій Грузин після флангової подачі Андрія Кравченка Сергій Грузин на випередження зіграв головою – 2:1. Через п’ять хвилин Сергій Грузин отримав передачу від Олександра Степаненка і результативно пробив з гострого кута воріт. На 54-ійхвилині матчу небезпечно зі штрафного пробивав Валентин Александров – удар у ближній кут воріт «потягнув» голкіпер господарів Микола Москаленко. А на 61-ій хвилині матчу Сергій Грузин оформив хет-трик у звітному матчі – 4:1. Провівши кілька замін, гра господарів стала більш оборонною. Гості більше контролювали м’яч і одного разу їм вдалося забити м’яч – відзначився Борис Сафронов. На 72-ій хвилині матчу гості могли скоротити відставання в рахунку до мінімуму та повернути інтригу в матч, але Володимир Дубровський не влучив у пусті ворота суперника. У подальшому було кілька напівмоментів, які команди не використали. Матч завершився з рахунком 4:2 на користь «Хлібодару». Це вже 5-та перемога команди з Суботців. У турнірній таблиці чемпіонату «Хлібодар» по втрачених очках на три бали випереджає богданівський «Буревісник».

Наступний тур Відкритого чемпіонату Знам’янського району відбудеться 16 червня.

Андрій Шевчук

"ВК" у PDF