Знам’янський район
Спорт

«Колос» виграв Кубок Отаманів Холодного Яру

«Колос» виграв Кубок Отаманів Холодного Яру
У селі Дмитрівка відбувся районний турнір відкриття футбольного сезону «Кубок Отаманів Холодного Яру Мефодія Голика-Залізняка і Миколи Бондаренка-Кібця», який присвячений 100-річчю Української революції.
Команди-учасниці змагань були поділені на три групи. Переможці груп та одна краща команда, що посіла друге місце у групі, вийшли до півфіналу змагань. У групі «А» кращою командою став богданівський «Буревісник», який переміг «Кристал» (10:1) та «Титан» (5:3). Команди з Петрового та Володимирівки між собою зіграли внічию 3:3. У групі «Б» «Пантазіївка» та «Нива» перемогли «Казарню» відповідно з рахунком 5:2 та 3:1, а в очній зустрічі зіграли внічию 2:2 і обидві вийшли до півфіналу змагань. У групі «В» був зіграний лише один матч («Дружба» не з’явилася на змагання). «Колос» і «Топило» зіграли внічию 1:1 - за додатковими показниками «Колос» посів перше місце та вийшов до півфіналу.

Півфінальні протистояння даного турніру були досить напруженими. У першому півфіналі богданівський «Буревісник» завдяки дублю Олександра Зайцева святкував перемогу (2:1). Варто зазначити, що на початку другого тайму матчу Валерій Гречко мав дві стовідсоткові можливості забити м’яч, але ними не скористався. Натомість гол престижу вдалося провести Олександру Хвесику. Другий фіналіст змагань визначався у серії післяматчевих пенальті. В основний час зустрічі між «Нивою» та «Колосом» завершився з рахунком 2:2; у футбольній лотереї фортуна посміхнулася цибулівській «Ниві» (2:0).

У матчі за третє місце боротьби не вийшло - «Нива» з рахунком 6:2 переграла «Пантазіївку». Перша 10-тихвилинка матчу завершилася досить результативно - на двох команди забили 5 м’ячів. Далі на майданчику забивали лише гравці «Ниви».

Фінальний матч турніру порадував інтригою та непоступливою грою. У першому таймі вирішального матчу до 10-ої хвилини богданівська команда вела в рахунку 2:1. Цей рахунок до перерви не зазнав змін. На старті другої половини «Колос» не лише зрівняв рахунок, але і вийшов вперед. У середині тайму команди обмінялися ударами в штанги воріт - у богданівців не пощастило Олександру Постільняку, у дмитрівчан - Сергію Назаренку. А наприкінці матчу, коли богданівська команда ризикувала, використовуючи п’ятого польового гравця, у їх пусті ворота з центру поля влетіло два м’ячі. В підсумку матч завершився з рахунком 5:2 на користь дмитрівського «Колосу», який став володарем перехідного «Кубку Отаманів Холодного Яру».

На церемонії закриття змагань переможець отримав кубок та грамоту, призери - грамоти. Також були визначені кращий гравець турніру (Сергій Назаренко з «Колоса»), кращий бомбардир (Олександр Постільняк з «Буревісника») та кращий тренер (Олександр Лісовий з «Колоса»).

Змагання пройшли за підтримки відділу освіти, молоді та спорту Знам’янської РДА, Знам’янської районної федерації футболу України та районної організації ВФСТ «Колос» АПК України.

"ВК" у PDF