Знам’янський район
Спорт

Відродження греко-римської боротьби у Знам’янці

Відродження греко-римської боротьби у Знам’янці
Імена знам’янчан — чемпіона світу (II місце) Віктора Хомяченка та чемпіона Європи (III місце) Булата Абдулаєва на рівні світових змагань представили майстерність школи греко-римської боротьби заслуженого тренера України Юрія Клюки. У 2013 році секція припинила свою діяльність, однак традиції чемпіонів греко-римської боротьби у Знам’янці вже як півроку відроджуються.
Майстер спорту України з греко-римської боротьби, тренер-викладач Владислав Манін нині разом із заслуженим тренером України Юрієм Клюкою радіють від того, що у спортивному залі шумно — там знову прийшли діти на тренування. І нехай стареньке приміщення не має води, тільки зробили, але ще не запустили до експлуатації систему опалення — на все свій час. Минулого року за кошти міськради було створено нову систему опалення (130 тис. грн), влада пообіцяла, що влітку цього року у спортзалі відбудеться і заміна вікон на нові металопластикові. Завдяки спонсорській підтримці колишнього президента обласної спілки греко-римської боротьби Валерія Малишка у залі для тренувань є спортивний килим, а у тих, хто тренується —15 пар борцівок.

Про перші кроки й успіхи своїх вихованців розповів тренер-викладач секції греко-римської боротьби Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи м.Знам’янка Владислав Манін:

— На сьогодні тренування проводяться для трьох груп дітей. Це загалом 60 чоловік віком 8-13 років. Поки що за півроку роботи ми представляли наших спортсменів тільки на змаганнях у Новоукраїнці взимку нинішнього року. Звідти повернулись два призери: Ренат Мамедалієв (ІІ місце) та Назар Розборський (ІІІ місце).

Ми тільки починаємо, адже 90% тих, хто приходить на тренування, кувиркатися не вміли, — треба набирати форму. У нас зараз фактично немає старшого покоління, яке б стало за зразок молодим. Є успіхи Віктора Хомяченка, Миколи Савченка, але вони вже дорослі і вийшли з категорії тренувань. Тому фактично стартуємо від початку.

Зараз ми не відмовляємо у наборі нікому. Цей вид спорту передбачає розвиток у фізичному, акробатичному, розумовому напрямках, тож чекаємо всіх, кому він цікавий!
Відродження греко-римської боротьби у Знам’янці

"ВК" у PDF