Знам’янський район
Спорт

Фінал Чемпіонату області з баскетболу

Фінал Чемпіонату області з баскетболу
У суботу, 24 березня, у спортивному залі кропивницького спортклубу «Зірочка» відбувся фінал Чемпіонату області з баскетболу серед дівчат 2004 року народження. Долю золотих нагород першості між собою розіграли команди з Новомиргорода, Долинської, Знам’янки та Помічної.
У півфінальних поєдинках вихованки БК «ОРЛИ» (Помічна) мінімально здолали суперниць із новомиргородської ДЮСШ-ЗЛАТОПІЛЬ – 40:32. У другій зустрічі 1/2 фіналу баскетболістки знам’янської КДЮСШ впевнено перемогли долинську ДЮСШ-НИВА – 27:13.

Неймовірно інтригуючим і емоційним вийшов «втішний фінал», у якому долю бронзових нагород чемпіонату розіграли новомиргородська ДЮСШ-ЗЛАТОПІЛЬ і долинська ДЮСШ-НИВА. В основний час гри дівчата не змогли виявити сильнішого – 42:42. І лише в овертаймі вихованки долинської спортшколи змогли дотиснути суперниць і відсвяткувати у підсумку мінімальну перемогу – 48:44.

У вирішальному матчі чемпіонату вихованки КДЮСШ-Знам’янки впевнено подужали дівчат із Помічної – 44:23, завоювавши почесне звання чемпіонок області з баскетболу. Традиційно учасників і призерів фіналу відзначили кубком, медалями та іншими пам’ятними призами.

Матч за 3 місце: ДЮСШ-ЗЛАТОПІЛЬ (Новомиргород) ДЮСШ-НИВА (Долинська) – 44:48
ФІНАЛ: КДЮСШ (Знам’янка) - БК «ОРЛИ» (Помічна) – 44:23

- У нас сформувалася досвідчена команда. Дівчата разом грають і тренуються протягом останніх 3-4 років. Ми брали участь у багатьох турнірах, де змагалися навіть із дорослішими командами, – коментує перемогу тренер КДЮСШ-Знам’янка Микола Аврамович. – Усі команди грали на досить пристойному рівні. Особливо хотілося б відзначити БК «ОРЛИ» з Помічної. Дітей тренує шкільний вчитель фізкультури і, як бачимо за результатами, виконує свою роботу дуже добре. Завдяки таким людям баскетбол у нас в країні житиме і розвиватиметься надалі. Шкода, що у фіналі не було жодного представника обласного центру. Так він був би більш видовищним і цікавим. Окремо хотілося б подякувати ФБКО за рівень організації змагань. Ми залишилися дуже задоволеними. Я навіть запропонував, щоб усі етапи чемпіонату проводилися саме у Кропивницькому. Тут для цього є усе необхідне. Зали, компетентні судді. Грати тут – одне задоволення. В районах, на жаль, поки таких умов немає. З’їжджатися щосуботи до Кропивницького на ігри – це було б чудово, – відзначив Микола Аврамович.


Фінал Чемпіонату області з баскетболу

"ВК" у PDF