Світловодський район
Спорт

Золото та бронзу привезли додому юні дзюдоїсти

Золото та бронзу привезли додому юні дзюдоїсти
8 листопада у Києві відбувся Всеукраїнський турнір з дзюдо серед юнаків 1992-1993 років народження. У змаганнях взяли участь спортсмени з усіх куточків України та престижних клубів столиці. Своє бойове мистецтво на татамі продемонстрували й вихованці Світловодської КДЮСШ. Вони зустрілися з найсильнішими суперниками, й додому повернулися з лаврами переможців.
13-річний Ілля Середенко на Всеукраїнському турнірі провів чотири сутички, усіх своїх суперників він переміг чистим кидком і у своїй ваговій категорії (60 кг) з-поміж 16-ти спортсменів посів перше місце й став чемпіоном турніру. На запитання: "Що допомого здолати суперників?", відповів: "Постійні тренування та жага до перемоги".

Ще одному призеру Станіславу Рибіну незабаром мине 12 років, але він вже показав неабиякі здібності. У своєму віці він виграв багато змагань, й цього разу, провівши 6 боїв, програв лише одну сутичку, та й то, більш досвідченішому та сильному противнику, і в результаті здобув бронзову медаль. "Станіслав обов’язково себе покаже. Він — майбутній чемпіон світу", — так говорить про юнака його наставник.

"Я дуже задоволений результатами й успіхами своїх вихованців, — розповів тренер-викладач з дзюдо Рудольф Матвєєв, — У мене багато достойних та перспективних хлопців, тож я намагаюся частіше вивозити їх на змагання і хочу подякувати батькам за порозуміння, адже без участі у турнірах не буде й подальшого розвитку".

Тільки наполегливі тренування можуть привести до успіху, переконаний Рудольф Матвєєв, тому вони не збираються відпочивати, а навпаки, працювати ще більше.

Вже наприкінці тижня наші дзюдоїсти планують знову поїхати на Міжнародний турнір "Золота осінь", який відбудеться у Харкові. Будемо разом вболівати за наших земляків!

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF