---
Спорт

«Гарячі» баскетбольні вихідні у Світловодську

«Гарячі» баскетбольні вихідні у Світловодську
Справжнє свято баскетболу відбулося у Світловодську 26-28 січня. Упродовж цих трьох днів у міському спорткомплексі імені Анатолія Тузовського тривали ігри II туру півфінального етапу чемпіонату України з баскетболу серед юнаків 2006 року народження.
До Світловодська приїхали 6 команд: СДЮШОР (м.Чернігів), СДЮШОР (м.Полтава), команда "Розсошенці" (м.Полтава), КДЮСШ №4 "Золотий вік" (м.Кропивницький), дві команди БК "Черкаські мавпи" (м.Черкаси). Світловодськ представляла команда "Комети 2007" МСК ім. Анатолія Тузовського (2007 р.н.), тренер — директор спорткомплексу Володимир Лисак. Грали "стіна на стіну" — три команди проти чотирьох. Під час цього етапу світловодські баскетболісти зустрілися з командами, з якими нещодавно грали у Полтаві, де виграли дві гри і програли одну.

Про результати триденної боротьби нам розповів Володимир Лисак: "У перший день змагань ми зустрілися з другою командою БК "Черкаські мавпи" і виграли +26. Наступного дня була принципова зустріч з командою м.Кропивницький. На жаль, у нас гра не вийшла. Не тому, що ми слабші, просто так сталося. Ми не забили 27 штрафних і програли 11 очок. Це — спорт, і таке буває. Але перед цим ми виграли у Кропивницького двічі… У третій грі діти показали хороший баскетбол, але результат — очікуваний. Було зрозуміло, що ми фізично не зможемо виграти цю гру у першої команди БК "Черкаські мавпи". Вони — лідери чемпіонату і ще не програли жодної гри. Ми боролися як могли, але програли 29 очок (61:32). Втім це не так багато, враховуючи, що діти були старші і міцніші. Хочу акцентувати увагу на тому, що у нашій команді діти на рік молодші. Але ми спеціально пішли на такий крок, щоб грати з прицілом на наступний сезон. Ми тренуємо команду на наступний рік, коли будемо змагатися з однолітками, здобуваємо необхідний досвід. Звісно, у кожному матчі ми намагаємося грати на перемогу. Зараз у нас три перемоги та три поразки. Лідерами є "Черкаські мавпи" та полтавська школа олімпійського резерву. Ми разом з командою Кропивницького ділимо 3-4 місця з 7 команд. Тож, враховуючи те, що ми наймолодші, це дуже достойний показник".

За словами Володимира Лисака, усі учасники турніру залишилися задоволеними. Гості з інших міст високо оцінили не тільки доглянуту будівлю спорткомплексу, а й високий рівень організації та проведення змагань. Навіть головний суддя Роман Бушанський (суддя національної категорії з м.Черкаси) відзначив, що у світловодському спорткомплексі створені всі умови для проведення змагань найвищого рівня. Попереду у Світловодських баскетболістів ще два тури. 9-11 лютого вони їдуть у Чернігів, де гратимуть з господарями поля та двома полтавськими командами. Наприкінці лютого з цими ж командами світловодці зустрінуться у Полтаві. Від себе особисто, батьків та дітей Володимир Лисак дякує Віктору Королю, власнику торговельної марки "Королівський смак", за підтримку дитячої баскетбольної команди: "Віктор Михайлович є нашим постійним спонсором, завдяки йому ми можемо розвивати дитячий баскетбол у Світловодську і захищати честь нашого міста на змаганнях найвищого рівня".

Той факт, що дитяча баскетбольна команда з такого провінційного міста як Світловодськ виступає на рівних з вихованцями спеціалізованих клубів та шкіл олімпійського резерву з усієї України, де працюють потужні тренери, вже є переможцем. Тож, так тримати!
«Гарячі» баскетбольні вихідні у Світловодську
«Гарячі» баскетбольні вихідні у Світловодську
«Гарячі» баскетбольні вихідні у Світловодську
«Гарячі» баскетбольні вихідні у Світловодську
«Гарячі» баскетбольні вихідні у Світловодську

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF